Κελέτσης: «Η πρόταση μομφής αποτελεί αμυντική κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης»

Στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης. Ο βουλευτής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης επέβαλλε η αρνητική επικαιρότητα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κελέτσης υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή μονοπωλούν την επικαιρότητα τρεις δίκες  άμεσα συνδεδεμένες με το «βίο και την πολιτεία» του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε:

«Η πρώτη δίκη για τους νεκρούς στην  τραγωδία στο «Μάτι». Μια δίκη που αναδεικνύει την  ανικανότητα  του Συριζαϊκού κράτους. Εκατόμβη νεκρών! Άδικος θάνατος τόσων αθώων ανθρώπων από ανικανότητα, αστοχίες και παραλείψεις. Το συμπέρασμα είναι η πλήρης Ανικανότητα και Αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση  κρίσεων από την κυβερνητική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίκη Δεύτερη:  Η Δίκη της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου. Τί κρίνεται; η προσπάθεια ποδηγέτησης και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Για να το θέσω στη γλώσσα ΣΥΡΙΖΑ «ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας»!

Η τρίτη δίκη είναι αυτή του πρώην υπουργού Παππά, που αφορά και αναδεικνύει την οργανωμένη, βάσει σχεδίου προσπάθεια της τότε Κυβέρνησης και του κόμματος,  μέσω του αρμόδιου Υπουργού της να ελέγξει την πληροφόρηση και την ενημέρωση, με τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ «τσάνελ».

Αυτό είναι το σημερινό ασφυκτικό περιβάλλον που κυριολεκτικά επέβαλλε στον ΣΥΡΙΖΑ την υποβολή της πρότασης μομφής.

Γιατί έπρεπε ο κόσμος να πάψει να ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ όπως αναδεικνύονται από τις τρεις αυτές δίκες. Οι πολίτες δεν πρέπει να θυμηθούν το Μάτι, την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, την διαφθορά και τις συναλλαγές για να στηθεί το κομματικό κράτος!

Και βέβαια έπρεπε να βρεθεί το θέμα. Έπρεπε να επιλεγεί το πεδίο. Και επιλέχθηκε. Στήθηκε το σχέδιο. Και λυπάμαι που το λέω γιατί είναι πράγματι θλιβερό. Βρέθηκε δυστυχώς και το όργανο μέσω του οποίου το σχέδιο εκπληρώνεται. Δεν θέλω να πιστέψω  ότι  ο επικεφαλής μιας «Ανεξάρτητης Αρχής» δέχεται να γίνει τόσο φανερά και τόσο προκλητικά όργανο της κομματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Και να απεκδύεται στην πράξη την ανεξαρτησία και την αμεροληψία που επιβάλει το Σύνταγμα και ο νόμος στις «Ανεξάρτητες Αρχές». Σημειώνω ότι δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούσαν την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και είδαν το φως της επικαιρότητας. Όπως π.χ. τα δημοσιεύματα των Παραπολιτικών από το 2020 για κυκλώματα παρακολούθησης του εκδότη και δημοσιογράφου,  εντός της ΕΛΑΣ μετά από εντολές μάλιστα από τη σύζυγο του κ. Καμένου! Όλα αυτά δημιουργούν έντονες αμφιβολίες κατά πόσο η ΑΔΑΕ λειτουργεί πράγματι ως ανεξάρτητη αρχή!

Όμως αναρωτηθείτε κ.συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία,  σε ποιο πεδίο της πραγματικής πολιτικής θα μπορούσατε να αναμετρηθείτε και να συγκριθείτε μαζί μας; Όπου κι αν συγκριθούμε το αποτέλεσμα είναι δραματικά εις βάρος σας.

Και μην έχετε αυταπάτες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η σύγκριση αυτή θα γίνει στις εκλογές!

Και ο λαός θα κρίνει! Ποιος είναι αξιόπιστος, ποιος είναι σοβαρός, ποιος φέρνει αποτέλεσμα.

Και η κρίση του θα είναι δίκαιη!

Και για μια ακόμη φορά θα δώσει την εντολή στη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση.

Και για μια ακόμη φορά θα σας στείλει στην Αντιπολίτευση!

Από την τοποθέτησή στην Ολομέλεια της Βουλής που αφορά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
https://www.facebook.com/s.keletsis/videos/1814967838868968

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο