room-to-grow-bnner

Κελέτσης για «Είναι στο χέρι μας»: «Ο λαϊκισμός έχει και όρια!»

Ο βουλευτής Έβρου απαντά στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που έφερε τον τίτλο: «Κελέτσης: Φταίνε οι άνεργοι που δεν ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά»

«Διαστρεβλώθηκαν αυτά που είπα» σημειώνει ο βουλευτής

 

Την άμεση και έντονη αντίδραση της δημοτικής παράταξης Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης στην εκπομπή «Κόντρα 24». Η ανακοίνωση της παράταξης εστίαζε σε αναφορά του βουλευτή σχετικά με τον μη οικονομικά ενεργό πληθυσμό και έφερε τον τίτλο: «Κελέτσης: Φταίνει οι άνεργοι που δεν ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά». «Ουδέποτε αναφέρθηκα στους άνεργους και πολύ περισσότερο δεν είπα πώς οι άνεργοι δεν ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά, όπως «ανερυθρίαστα»  και αυθαίρετα αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης», απαντά από την πλευρά του ο κ. Κελέτσης.

Η ανακοίνωση της παράταξης «Είναι στο χέρι μας»

«Σχεδόν κάθε μέρα, στελέχη και βουλευτές της κυβέρνησης, φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν πόσο κοινωνικά ανάλγητοι και πόσο εκτός πραγματικότητας είναι. Χθες ήταν η σειρά του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Κελέτση, να πιστοποιήσει τον κυνικό τρόπο που αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα την πλέον ευαίσθητη ομάδα των ανέργων. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό «Κόντρα», ο κύριος Κελέτσης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που πλήττουν τη χώρα, δήλωσε ανερυθρίαστα πως μεγάλο κομμάτι των μακροχρόνια άνεργων δεν ενδιαφέρεται να βρει δουλειά!

Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας», θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κύριο Κελέτση πως το θλιβερό γεγονός της καταγραφής 3.000 ανέργων στον Δήμο Ορεστιάδας δεν είναι αποτέλεσμα «τεμπελιάς», αλλά οφείλεται στην πλήρη εγκατάλειψη του δήμου Ορεστιάδας. Πώς να μην υπάρχουν άλλωστε τόσοι πολλοί άνεργοι όταν:

-κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες το Εργοστάσιο Ζάχαρης, το οποίο απασχολούσε εκατοντάδες εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς, και εξασφάλιζε εγγυημένο εισόδημα για τους ντόπιους παραγωγούς

-αντί να λειτουργήσουν νέα τμήματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ορεστιάδα, όπως της Διατροφολογίας και της Κτηνιατρικής, δίνοντας έτσι ακαδημαϊκή και οικονομική ώθηση στην περιοχή, τελικά βλέπουμε να απαξιώνονται και τα τμήματα που λειτουργούν ήδη.

-οι αγρότες της περιοχής μας βλέπουν το κόστος της παραγωγής τους συνεχώς να αυξάνεται

-οι βουλευτές του νομού μας αδιαφορούν για την οικονομική καταστροφή του εμπορικού κόσμου της Ορεστιάδας, δειλιάζοντας να διεκδικήσουν χαμηλότερο ΦΠΑ και μικρότερους φορολογικούς συντελεστές για τον νομό Έβρου.

Για τους παραπάνω λόγους συνιστά πρόκληση η χθεσινοβραδινή δήλωση του κυρίου Κελέτση. Θα μπορούσαμε να το προσπεράσουμε ως ένα πιθανό γλωσσικό ατόπημα, όμως ο κύριος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής δήλωσε ευθαρσώς ότι πρέπει να δοθεί μάχη για τη δουλειά, δίνοντας μας έτσι το μήνυμα ότι δηλώσεις σαν του κυρίου Κελέτση δεν είναι τυχαίες, αλλά εκφράζουν απόλυτα την κεντρική κυβερνητική γραμμή που είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός και αυτοματισμός, καθώς και η στιγματοποίηση του άνεργου ως αποκλειστικά υπεύθυνου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Είναι χρέος κάθε σκεπτόμενου πολίτη να σταθεί απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, γιατί στο περιβάλλον απόλυτης ελαστικοποίησης της εργασίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να συνειδητοποιήσει κάθε εργαζόμενος πως είναι ένας δυνητικά άνεργος».

Η ανακοίνωση Κελέτση

«Με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» με τίτλο : «Κελέτσης: Φταίνε Οι Άνεργοι Που Δεν Ενδιαφέρονται Να Βρουν Δουλειά», στην οποία διαστρεβλώνεται τοποθέτησή μου στην εκπομπή «Κόντρα 24» της 11/6/2020 με την Αναστασία Γιάμαλη, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής ανέφερα κάτι τέτοιο. Είναι προφανές ότι διαστρεβλώθηκαν, θέλω να ελπίζω όχι ηθελημένα και με κάποιας μορφής δόλο, αυτά που είπα σχετικά με τον επιστημονικό ορισμό που χρησιμοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ της έννοιας του «Μη ενεργού Οικονομικά Πληθυσμού».

Συγκεκριμένα η συζήτηση αφορούσε τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ την 11/6/2020 σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε τον Μάρτιο του 2020 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019 κατά 3,7%, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε ο αριθμός του μη ενεργού οικονομικά πληθυσμού. Σε ερώτηση ποιος είναι ο πληθυσμός αυτός, απάντησα αυτό που και η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει αλλά αναφέρεται και σε όλα τα εγχειρίδια Πολιτικής Οικονομίας, ότι είναι «οι οικονομικά μη ενεργοί δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία». Είπα συγκεκριμένα «…είναι ο πληθυσμός ο οποίος δεν ασχολείται με κάτι επαγγελματικά, να παράγει κάτι, αλλά προφανώς δεν ενδιαφέρεται… Είναι κάποιοι οι οποίοι παραμένουν άνεργοι, δεν είναι καν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, έχουν κάποιους τρόπους επιβίωσης και δεν επιζητούν να καταγραφούν ως άνεργοι, ούτε να βρουν δουλειά».

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ουδέποτε αναφέρθηκα στους άνεργους και πολύ περισσότερο δεν είπα πώς οι άνεργοι δεν ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά, όπως «ανερυθρίαστα»  και αυθαίρετα αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Επιτέλους Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ!!!

Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής ΚΟΝΤΡΑ 24 και το Δελτίο Τύπου της  ΕΛΣΤΑΤ (με τον σχετικό ορισμό)  αλλά και τον ορισμό από εγχειρίδια της Πολιτικής Οικονομίας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο