Κέκης: «Ελλιπή τα μέτρα προστασίας των πυροσβεστών» 


Για απαρχαιωμένα πυροσβεστικά οχήματα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, με αφορμή την απώλεια του 46χρονου συνάδελφου του  

  

«Άλλος ένας τραγικός θάνατος συναδέλφου εν ώρα υπηρεσίας» σημείωσε ο κος Κώστας Κέκης, πυροσβέστης και ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» εκ μέρους της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών με αφορμή την απώλεια του 46χρονου συνάδελφου του Αρχιπυροσβέστη Ζαφειρόπουλου Ιωάννη που έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή του ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία. 

Ο 46χρονος, πατέρας τριών παιδιών, μετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών από νηπιαγωγείο,  στην περιοχή του Απαλού, όπου είχαν εγκλωβιστεί λόγω της πλημμύρας που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις. 

«Οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα οι έντονες βροχοπτώσεις εδώ και χρόνια γίνονται καταστροφικές, αφού δεν υπήρξαν πολιτικές ουσιαστικής πρόληψης από όλες τις κυβερνήσεις για την προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και περιβάλλοντος», τόνισε ο κος Κέκης, μην κρύβοντας τη λύπη, αλλά και τον προβληματισμό του. Παράλληλα, σημείωσε πως ο άδικος θάνατος του συναδέλφου του αποτελεί συνέχεια στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων των πυροσβεστών εν ώρα υπηρεσίας. «Από τότε που το Π/Σ ανέλαβε την δασοπροστασία μετράμε ήδη 39 θανάτους πυροσβεστών», δήλωσε ο κος Κέκης. 

Αναφερόμενος στους κινδύνους και στις σοβαρές επιπτώσεις που υπάρχουν στην υγεία των πυροσβεστών κατά την εργασία επεσήμανε για μια ακόμη φορά, ότι ο κλάδος τους δεν έχει ενταχθεί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά! 

Ερωτηθείς δε για τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της δράσης τους και για το αν επαρκεί  ο εξοπλισμός ο κος Κέκης ανέφερε πως: «Υφίσταται πλήρης έλλειψη της πρόληψης με τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των κοινών παραγόντων που δημιουργούν τους επαγγελματικούς κινδύνους, για την προστασία της υγείας και της ζωής όλων των εργαζομένων στο Π.Σ.». Στάθηκε μάλιστα στον απαρχαιωμένο στόλο των Πυροσβεστικών Οχημάτων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν κλείσει 35ετία ζωής 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο