Καθημερινή λειτουργία του Ιατρείου Βύσσας ζητούν οι κάτοικοι

Για μία “ανάλγητη, επικίνδυνη απόφαση” κάνουν λόγο στο ψήφισμά τους οι κάτοικοι που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας 

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προκειμένου να ανατρέψουν μία “ανάλγητη και επικίνδυνη απόφαση” είναι οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας, που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία του χωριού, ζητώντας την καθημερινή λειτουργία του Ιατρείου τους, που εδώ και 40 χρόνια, όπως ανέφεραν, προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στους ανθρώπους της περιοχής.

Στο ψήφισμά τους, αναφέρουν:

Οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας,  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 28 Νοέμβρη  2021 στην πλατεία του χωριού μας,  εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αναστείλει τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το   έργο   το   έχουμε   ξαναδεί. Αντί για τη στελέχωση των δημοσίων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, το Υπουργείο Υγείας  απαντά με τον περιορισμό των  τακτικών χειρουργείων και την απόσπαση  γιατρών από τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία προς τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας  και επιμένει  να αφήνει στο απυρόβλητο  τις μεγάλες ιδιωτικές δομές υγείας.

Η απόφαση αυτή είναι ανάλγητη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της υπαίθρου που στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και  μένουν πια εκτεθειμένοι.

Το Ιατρείο της Νέας Βύσσας  εδώ και 40 χρόνια πρόσφερε  ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους του χωριού μας,  στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στους εκατοντάδες βιοτεχνικούς εργάτες, στους εκατοντάδες  εργάτες γης, στους μαθητές των  σχολείων μας, στα αθλητικά σωματεία του χωριού μας.  Γι’ αυτό  και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να ανακληθεί, εδώ και τώρα, η απόφαση της 4ης ΥΠΕ που αφορά  το κλείσιμο των Περιφερειακών και Αγροτικών  Ιατρείων στην Ανατ. Μακεδονία & Θράκη

Την καθημερινή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Ν. Βύσσας με το απαραίτητο προσωπικό και  τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος υγείας. Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε  αποφασισμένοι,  να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας,   μέχρι  να ξαναδούμε το Ιατρείο μας  να λειτουργεί καθημερινά,  στελεχωμένο με το απαραίτητο  ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο