Καθημερινά, ανθρώπινα δράματα στην Αλεξανδρούπολη της «ανάπτυξης»…

32χρονη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, του οποίου έχει την αποκλειστική φροντίδα, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα.

87χρονος χήρος, άπορος, νοικιάζει σπίτι χωρίς ρεύμα, έχοντας ως μοναδικό εισόδημα τα 250 ευρώ της στεγαστικής συνδρομής.

Μερικές μόνο περιπτώσεις συνανθρώπων μας που προσπαθούν να επιβιώσουν. Δραματικές ιστορίες για ανθρώπους της διπλανής πόρτας που δεν έχουν ούτε τα βασικά.
Οι ιστορίες αυτές του Ι.Β. και της Τ.Μ. έρχονται στο φως μέσα από αποφάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την οικονομική ενίσχυσή τους μέσα από το evrosonline.gr. Είναι μόνο δύο από τα εκατοντάδες αιτήματα που δέχονται οι υπηρεσίες του Δήμου είτε για οικονομική στήριξη, είτε για σίτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια.
Ο 87χρονος συμπολίτης μας με το επίδομα στεγαστικής συνδρομής (250 ευρώ μηνιαίως) καλύπτει το ενοίκιο, ενώ δεν δικαιούται κανένα άλλο επίδομα ή σύνταξη. Είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα σίτισης του Δήμου με μηδενική συμμετοχή. Μετά την απώλεια της συζύγου του, δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ρυθμίσεις που είχε με τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος πριν από ένα μήνα περίπου, ενώ δυσκολεύεται να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες.Αποφασίστηκε από τον Δήμο η ενίσχυση του με 600 ευρώ προκειμένου αφενός να καλύψει τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης του και αφετέρου να μετακομίσει σε άλλο σπίτι, κοντά σε συγγενικό του πρόσωπο.
Στην περίπτωση της Τ.Μ., μονογονέα, που ζει με το ανήλικο τέκνο της και τη μητέρα της σε ενοικιαζόμενη κατοικία στην Αλεξανδρούπολη, το εισόδημά τους προέρχεται από τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ύψους 254€ μηνιαίως και του επιδόματος παιδιού ύψους 70€ μηνιαίως, καθώς και από την περιστασιακή εργασία τόσο της αιτούσας όσο και της μητέρας της.
Ωστόσο, επειδή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όπου διαμένουν μέχρι και σήμερα, έχει κινήσει τις διαδικασίες έξωσης, η 32χρονη δεν μπορεί να καλύψει τα έκτακτα έξοδα που απαιτούνται για την ενοικίαση νέας κατοικίας. Και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος θα διαθέσει το ποσό των 600 ευρώ.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr