Καταδικάζει η ΝΕ Έβρου του ΠΑΣΟΚ την πρόταση συγχώνευσης σχολικών μονάδων στον Έβρο

“Το Υπουργείο Παιδείας να λάβει σοβαρά υπόψιν του το δημογραφικό πρόβλημα και να μη βάζει εμπόδια στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων να μείνουν στα χωριά του Έβρου”

Στο θέμα της πρότασης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου προς το Υπουργείο Παιδείας για συγχώνευση σχολικών μονάδων στον Έβρο παρεμβαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, καταδικάζοντας “κάθε πρόταση και απόφαση που περιορίζει αισθητά το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση εκατοντάδων μαθητών, προσθέτει και άλλα προβλήματα στην καθημερινότητα τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα συντελεί στη μείωση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού που απασχολούνται στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες”.

Αναλυτικά:
Την ώρα που δίνεται μάχη για την διατήρηση και την αύξηση του πληθυσμού του ακριτικού νομού μας, κάποιοι εισηγούνται τη συγχώνευση των Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης καθώς και των Ημερησίων Γυμνασίων και Λυκείων Βύσσας, Δικαίων και Τυχερού, τα οποία από το επόμενο σχολικό έτος (2024-2025) προτείνεται να λειτουργήσουν ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις.
Το υπουργείο παιδείας πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα παρακάτω:
• Την πιθανή εξαφάνιση στο άμεσο μέλλον των σχολικών μονάδων που σχεδιάζει να συγχωνεύσει.
• Την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής ποιότητας για τους μαθητές που θα συμμετέχουν στις δομές αυτές.
• Την γεωγραφική θέση των περιοχών αυτών και πόσο σημαντικό είναι να στηριχθούν αυτές οι μικρές κοινωνίες εκπαιδευτικά.
• Τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει με την απόφαση αυτή, παύοντας πλέον τα σχολεία αυτά να είναι εξεταστικά κέντρα και βάζοντας μαθητές και γονείς πολλών περιοχών να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να δίνουν τα παιδιά τους εξετάσεις.
• Οφείλουν επίσης να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους το δημογραφικό πρόβλημα των περιοχών αυτών και να σταματήσουν επιτέλους να βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων να μείνουν στα χωριά του Έβρου.
• Ας μας ενημερώσουν ποιο θα είναι το οικονομικό όφελος του κράτους από την υποβάθμιση της εκπαίδευσης στις περιοχές αυτές του Έβρου και από την ταλαιπωρία που θα υποστούν γονείς και μαθητές, για να δούμε αν αξίζει να μεγαλώσουμε τις ανισότητες ανάμεσα στους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων και των παιδιών μας στις ακριτικές περιοχές.
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. Έβρου, κρατώντας στάση υπευθυνότητας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, καταδικάζουμε κάθε πρόταση και απόφαση που περιορίζει αισθητά το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση εκατοντάδων μαθητών, προσθέτει και άλλα προβλήματα στην καθημερινότητα τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα συντελεί στη μείωση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού που απασχολούνται στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.
Κάθε τέτοιου είδους σχεδιασμός, πρόταση και αλλαγή με την υπογραφή της κυβέρνησης που οδηγεί αναπόφευκτα στην αστικοποίηση και ταυτόχρονα στην ερήμωση και υποβάθμιση των ακριτικών χωριών και πόλεων του νομού μας είναι καταδικαστέα και μας βρίσκει αντίθετους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του