Καστανίδης: «Να ξαναγίνει το ΚΙΝΑΛ μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη» 

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες 

Ευκρινής η πολιτική ταυτότητα και η οργανωτική αναδιάταξη που πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, επεσήμανε 

Στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου βρέθηκε την Κυριακή το πρωί, 10 Οκτωβρίου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης μίλησε σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών στο ξενοδοχείο Grecotel Astir Egnatia, ενώ πριν την έναρξη της προγραμματισμένης ομιλίας του, έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. 

Εκφράζοντας αρχικά την μεγάλη του χαρά που βρέθηκε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, καθώς θα ακολουθούσε συνάντηση και συζήτηση με πολλούς, όπως ανέφερε, Δημοκρατικούς πολίτες, αλλά και φίλους, τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο κύριος λόγος της συγκέντρωσης είναι η συνομολόγηση της κοινής απόφασης να ξαναγίνει μεγάλη η Δημοκρατική Παράταξη, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. 

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη 

Θέλοντας, ωστόσο, να τεκμηριώσει την παραπάνω του τοποθέτηση για το πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξη μιας μεγάλης παράταξης του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα», όπως χαρακτηριστικά είπε, της κυβέρνησης Μητσοτάκη των 2,5 και λιγότερο χρόνων. Έτσι, κατά σειρά έκανε λόγο για το ελληνικό χρέος, το οποίο βρίσκεται στο 212% του Α.Ε.Π. (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), για τα ελλείμματα στα κεντρικά ταμεία που φτάνουν τα 19, 8 δις. €, ενώ αναφερόμενος σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) μίλησε για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, περίπου το 30% που ζουν στο όριο της φτώχειας. Παρομοιάζοντας, στη συνέχεια, το παραπάνω ποσοστό με εκείνο της κορύφωσης της δημοσιονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας υπογράμμισε εμφατικά ότι από αυτό το ποσοστό το 90% των νοικοκυριών δεν έχει τα στοιχειώδη κονδύλια, προκειμένου να διαθέσει για το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση.  

Ολοκληρώνοντας, την επιχειρηματολογία του μίλησε για μια πλήρη αδιαφάνεια που επικρατεί στη διαχείριση των δημόσιων προμηθειών και έργων, όπου με αφορμή, όπως επισήμανε, υποτίθεται την πανδημία, έχει εγκατασταθεί ένα ευρύτατο καθεστώς εφαρμοζόμενων από άκρη σε άκρη σε όλο το δημόσιο τομέα απευθείας αναθέσεων. Κάτω, επομένως, από αυτές τις συνθήκες συνέχισε, κι επειδή στο τέλος του 2022 η χώρα πιθανόν να κινδυνέψει από δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις, λόγω του γεγονότος ότι θα επανέλθουμε, όπως ζητούν οι Γερμανοί, στην Γερμανική αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά κι εξαιτίας του ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη βρίσκονται στη δίνη εκτροχιασμού τους, θα χρειαστούν πολύ μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες. Μπροστά, λοιπόν, στις όποιες αρνητικές εξελίξεις ακολουθήσουν, μια μεγάλη παράταξη, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης, είναι αναγκαία, γιατί θα παίξει το ρόλο του αναχώματος και θα αποτελέσει σύντομα υπόσχεση για το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού. 

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ 

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές της παράταξης του ΚΙΝΑΛ και της προσωπικής του τοποθέτησης ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι: «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά τις εκλογές, να έχουμε μια ευκρινή πολιτική ταυτότητα, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει ξανά πως διαφοροποιείται η συντηρητική από την προοδευτική διακυβέρνηση, κι επίσης να αναδιατάξουμε οργανωτικά το κίνημα, ώστε να υπάρξουν άνθρωποι και στελέχη που μπορούν να συζητούν και ταυτόχρονα να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις». 

Τέλος, σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που κάνει τον ίδιο να ξεχωρίζει ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψήφιους που διεκδικούν την προεδρεία ο κ. Καστανίδης τόνισε πως: «Ποτέ δεν θα πω κάτι που αφορά εμένα σε σύγκριση με τους άλλους», ενώ θέλοντας να κάνει και μία παρατήρηση, είπε χαρακτηριστικά: «Υποψήφιος που εκτίθεται στη δημόσια κρίση, αν αρχίσει να μιλάει για τον εαυτό του, αυτό σημαίνει ότι η πολιτική του διαδρομή, αλλά και οι ιδέες του δεν έχουν αφήσει κανένα αποτύπωμα στη συνείδηση του κόσμου».     

ΟΛΓΑ ΤΑΤΣΙΔΟΥ  

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο