Κανένας πλειοδότης για τις εγκαταστάσεις της “Zouras Farm” στην Αλεξανδρούπολη

Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός με τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,3 εκ ευρώ. Η μονάδα είναι σε πλήρη λειτουργία

Ματαιώθηκε λόγω έλλειψης πλειοδοτών ο πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις της πτηνοτροφικής μονάδας της “Zouras Farm” στην Αλεξανδρούπολη. Ο πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις της πτηνοτροφικής μονάδας είχε προγραμματιστεί με επισπεύδουσα την
«doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της αλλοδαπής εταιρείας ειδικού σκοπού EAGLE ISSUER DAC ειδικής διαδόχου της “ΕΤΕ Α.Ε.” και η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 5,3 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού, οι εν λόγω εγκαταστάσεις ανεγέρθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους σταδιακά από το έτος 1999 έως το έτος 2005 και αποτελούνται από ένα σύμπλεγμα επιμέρους κτιρίων. Να σημειωθεί ότι η μονάδα είναι σε πλήρη λειτουργία.

Τι βγήκε σε πλειστηριασμό

Βεβαρημένα με δεκάδες υποθήκες και προσημειώσεις  έξι αγροτεμάχια που έχουν συνενωθεί και αποτελούν μια ενιαία έκταση συνολικής εκτάσεως κατά τους τίτλους κτήσεως 118.387 τ.μ. ή 120.408 τ.μ. σύμφωνα με το Κτηματολόγιο.

Στην περιφραγμένη έκταση υφίστανται βιομηχανικές, βιοτεχνικές ή άλλες παραγωγικές μονάδες, και συγκεκριμένα μονάδα εκτροφής ωοτόκων ορνίθων με συγκρότημα αποθηκών, διαλογής, συσκευασίας και συντήρησης αυγών (ψυκτικοί θάλαμοι), επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, ανάπτυξης νεοσσών και τμήμα παραγωγής ζωοτροφών, συνολικού εμβαδού δόμησης 24.657,67 τ.μ..

Γίνεται μνεία ότι εξαιρούνται της κατάσχεσης όλα τα κινητά που βρίσκονται εντός των ως άνω κατασχεθέντων ακινήτων.

Από τον Χολαργό στην Αλεξανδρούπολη

Η επιχειρηματική ιστορία της καθετοποιημένης πτηνοτροφικής εταιρείας Zouras Farm ξεκινά πριν από 77 χρόνια κάπου 9 χιλιόμετρα από την Ομόνοια.

Τότε, τα αδέλφια Τριαντάφυλλος και Δημήτρης Ζούρας είχαν μισθώσει ένα κτήμα στο Χολαργό, έβαλαν μέσα λίγες όρνιθες αυγοπαραγωγής και πρόσφεραν στη γειτονιά το «εκλεκτό αυγό ημέρας».

Ένα χρόνο μετά, τα δυο αδέρφια αναλαμβάνουν την καλλιέργεια ενός κτήματος στη Μεταμόρφωση Αττικής. Εκεί εγκαθιστούν 200 νεοσσούς και πωλούν τα πρώτα αυγά πόρτα – πόρτα στο Νέο Ηράκλειο.

Σύντομα, αγοράζουν ένα κτήμα στη Μεταμόρφωση και ξεκινούν τη δική τους πτηνοτροφική επιχείρηση με 1.000 πουλάδες. Ανοίγουν δικό τους πρατήριο αυγών στη Σόλωνος 109 ενώ παράλληλα ασχολούνται και με το χονδρεμπόριο.

Το 1965 μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους στο Καπανδρίτι Αττικής. Με συνεχείς επενδύσεις η επιχείρηση αναπτύσσεται και εκσυγχρονίζεται.

Η δεύτερη γενιά, οι γιοι του Δημητρίου Ζούρα, Κώστας, Τριαντάφυλλος και Γιάννης, αναλαμβάνουν την διοίκηση της εταιρίας στις αρχές του 1980.

Δέκα χρόνια αργότερα η εταιρεία προχώρησε στην κατασκευή πατρογονικών μονάδων, εκκολαπτηρίου και αναθρεπτηρίων στα Οινόφυτα Αττικής.

Λίγο πριν το 2000 και αφού είχε συμπληρώσει μισόν αιώνα δραστηριοποίησης στην Αττική, η Zouras Farm ακολούθησε αντίστροφη πορεία επιλέγοντας την αποκέντρωση.

Συγκεκριμένα το 1998 οι παραγωγικές μονάδες μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, αφενός γιατί στην περιοχή παράγονται οι πρώτες ύλες για τις ζωοτροφές, αφετέρου γιατί έτσι θα είχε ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές της Βαλκανικής.

Το 2011 ολοκληρώθηκε η κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αυγού στην Αλεξανδρούπολη. η εταιρεία στράφηκε σε ένα νέο προϊόν, το αυγό σε σκόνη, θέλοντας να αξιοποιήσει σε πρώτη φάση τα περίπου 15 εκατομμύρια τεμάχια που είτε έσπαγαν είτε είχαν μικρότερο μέγεθος από αυτά που διαθέτει στο εμπόριο.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός της εταιρείας αφορά την οικονομική χρήση του 2016.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο