“Καμία απόλυση – Μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Βοήθεια Στο Σπίτι”

Κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας

“Όχι άλλη κοροϊδία και εμπαιγμός για τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» – Ο πολυετής εγκλωβισμός τους δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!
Τώρα να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να ενισχυθεί η υπηρεσία.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι μια υπηρεσία που στήθηκε πριν 20 χρόνια με τον συνηθισμένο τρόπο του προσωρινού μέτρου, με ορισμένο χρόνο λειτουργίας ανάλογα με τις χρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Και υπάρχει λόγος που γίνεται έτσι. Ο λόγος είναι για να μην έχουν μονιμότητα ούτε οι παρεχόμενες υπηρεσίες ούτε οι εργαζόμενοι σ’ αυτές και όλοι να βρίσκονται σε ομηρία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια αποδείχθηκε χρησιμότατο γι’ αυτό και η κοινωνία αναγνώρισε το ρόλο του και απαιτεί τη συνέχισή του αλλά και οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους έχουν αναγκάσει το κράτος να μην μπορεί να κάνει πίσω. Μετά λοιπόν από 20 ολόκληρα χρόνια, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κανονικές προσλήψεις και έγινε η Προκήρυξη 4Κ/2020 που καλούσε από μηδενική βάση την υποβολή δικαιολογητικών από όλους τους ενδιαφερόμενους, αντί να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων που υπηρέτησαν το πρόγραμμα μέχρι τώρα και να προκηρύξουν τις θέσεις που υπολείπονται. Διαχωρίζουν έτσι τους ήδη εργαζόμενους σε δυο κατηγορίες ανάλογα με την προϋπηρεσία με συνέπεια το 1/3 να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Αυτή η άδικη συμπεριφορά του κράτους βαρύνει όλες τις κυβερνήσεις της 20ετίας. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κλπ όλα αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή τη εξοργιστική αντιμετώπιση των εργαζομένων. Το ίδιο υπεύθυνες είναι και οι δημοτικές αρχές που συντήρησαν και υλοποίησαν αυτή τη πολιτική μέχρι σήμερα.
Θυμίζουμε πως πολλές φορές έμεναν για μήνες απλήρωτοι, μέσα στην αγωνία για την ανανέωση των συμβάσεών τους, παρέχοντας την ίδια ώρα πολύτιμες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους με ειδικά προβλήματα, ευπαθείς ομάδες, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας για τη συναισθηματική στήριξη αλλά και την ιατρική φροντίδα και την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσής τους. Ενώ η εργασία τους είναι χρήσιμη και πολύτιμη για την κοινωνία, με τα αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2022 του ΑΣΕΠ πετιούνται στο δρόμο 163, ενώ επιπλέον η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώνει την πρόσληψη άλλων 1100 (περίπου το 1/3 των εργαζομένων), αφού δεν λαμβάνει υπόψη του την ειδική εμπειρία που έχουν ως εργαζόμενοι του προγράμματος. Αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του ένα μεγάλο πλήθος των εργαζομένων.
Καμία αυταπάτη και καμιά αναμονή! Η προκήρυξη όχι μόνο δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό, αλλά αποδείχτηκε και σε «φιάσκο»! Δεν κατοχυρώνει τις θέσεις εργασίας και φέρνει σε κάλπικη αντιπαράθεση εργαζόμενους του προγράμματος με συναδέλφους που δεν εργάζονται στο πρόγραμμα. Η λύση ήταν και είναι μία:
Μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου για όλους, πρόσληψη και νέου προσωπικού.
21 Οκτώβρη 2022
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Δήμος Ορεστιάδας Ζαλουφλής Κώστας, Δήμος Σουφλίου Μιδάλκος Παναγιώτης,
Δήμος Αλεξανδρούπολης Δευτεραίος Σάββας, Βλισίδης Γεράσιμος, Βαρσαμάκης Χρήστος, Δραμανίδου Νίκη.”

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του