Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Αγωνιστική κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 6:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης τιμά την αντιδικτατορική πάλη του λαού μας και συντάσσεται με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς που καλούν σε μαζικό αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ. στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης παραμένουν ζωντανά κι επίκαιρα στο σήμερα, αποτελούν παρακαταθήκη στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.
Η 50η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει τον κόσμο στη δίνη οξύτατων αντιθέσεων, λυσσαλέων ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών κρατών και ενώσεων. Στο έδαφος της Ουκρανίας κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία με θύματα τον ουκρανικό, το ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, περνώντας μάλιστα σε νέα φάση με την ένταση να ανεβαίνει σε Μαύρη Θάλασσα και Βαλτική με πυραυλικά χτυπήματα, ασκήσεις και δοκιμές. Ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη Ισραηλινή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας έχει εισέλθει στο δεύτερο μήνα της, με περισσότερους από 11.000 νεκρούς Παλαιστίνιους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμάχους και 5.000 από αυτούς παιδιά. Οι θηριωδίες του ισραηλινού στρατού είναι άνευ προηγουμένου, ενώ οι άνθρωποι που επιζούν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και τις επιθέσεις των στρατευμάτων εισβολής, εκτίθενται σε απάνθρωπες συνθήκες έλλειψης νερού, ηλεκτρισμού, φαρμάκων, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπίζονται βίαια μέσα στη Λωρίδα της Γάζας που είναι μια “υπαίθρια φυλακή”. Στα 75 χρόνια της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, γίνεται περισσότερο από αντιληπτό ότι το κατοχικό καθεστώς του Ισραήλ ενεργεί με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και τη σιωπηλή συνενοχή της Ε.Ε. και των συμμάχων τους. Το προσχηματικό “δικαίωμα αυτοάμυνας” του Ισραήλ χρησιμοποιείται για να ξεπλύνει τα εγκλήματά του εναντίον του άοπλου Παλαιστινιακού λαού, που έχει το πραγματικό δικαίωμα να αντιστέκεται στις δυνάμεις κατοχής.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ. Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει όχι μόνο η πολιτική και διπλωματική στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αλλά και η στρατιωτική, με αποστολή φρεγατών, με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών.
Απαντάμε αποφασιστικά: οι λαοί δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας κάτω από τη σημαία της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας για δουλειά, μόρφωση, ζωή με δικαιώματα, για να μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά, οικοδομώντας σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης, αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς!
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για παιδεία – υγεία – πρόνοια – συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς, για 100% αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και σύγχρονα έργα προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα δεμένες με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ- ΕΕ, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ –ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Όλα αυτά προσδιορίζουν το πλαίσιο του φετινού αγωνιστικού γιορτασμού του Πολυτεχνείου ενάντια στις επιδιώξεις όλων αυτών που θέλουν να σιγήσουν οι αγωνιστικές φωνές και να μην ακουστούν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, όλων αυτών που θέλουν να εμποδίσουν το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα.
Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος θα δώσουμε το “παρών” στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΕ – ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του