Και ο Έβρος συμμετέχει στις αυριανές πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις

Συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα και μαζικό κάλεσμα διαμαρτυρίας για το κύμα ακρίβειας και την καθήλωση των μισθών τους. Σε μαζική συμμετοχή καλούν Εργατικό κέντρο Έβρου, ΝΤ ΑΔΕΔΥ, Εργατικά ταξικά Σωματεία και οργανώσεις, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΙΝΟΚΥΘ

Επιμέλεια: Γιώργος Πανταζίδης

Ημέρα πανελλαδικής απεργίας αύριο, η οποία διοργανώνεται από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, σωματεία, οργανώσεις, φορείς και ο Έβρος δηλώνει «παρών»  με αιχμή την καλπάζουσα ακρίβεια και το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, που «παραλύουν» τα νοικοκυριά, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών τους.

Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνουν , 9 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας, τα Εργατικά Κέντρα σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Στην Αλεξανδρούπολη η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στις 10:30 το πρωί, στην Ορεστιάδα έχει προγραμματιστεί την ίδια ώρα (10:30 π.μ.) στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στο κάλεσμά τους, τονίζουν ότι «η απάντηση των εργαζομένων θα πρέπει να είναι μαζική και δυναμική».

Καλέσματα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις απευθύνουν με δικές τους ανακοινώσεις σωματεία και σύλλογοι του νομού, δηλώνοντας τη στήριξή τους στο γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας και θέτοντας και επιμέρους κλαδικά τους αιτήματα. Για συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου καλεί και το νομαρχιακό τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ. Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση, στις 10:30 αύριο το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, αλλά και στην πλατεία Ορεστιάδας οργανώνουν τα σωματεία που συντάσσονται στο ΠΑΜΕ Έβρου.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

«Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, «αναλυτές» και κεντρικοί τραπεζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Ως αντίμετρο προτείνουν τη συνέχιση της «εξόρυξης» πλούτου από τα πορτοφόλια των φτωχών, πλούτος που με άνεση παραδίδεται σε μικρό αριθμό κυρίαρχων πολυεθνικών, που εν συνεχεία τον αναδιανέμουν στους εαυτούς τους σε βάρος των ανθρώπων και του πλανήτη.
Τους απαντάμε ότι οι μισθοί δεν είναι η αιτία του πληθωρισμού. Οι ισχυρισμοί τους συνιστούν καθαρά και απλά μισθολογική καταστολή που πρέπει να σταματήσει. Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται. Αυτό αυξάνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο.
Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και δίνουμε δυναμικό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου την Τετάρτη 09 Νοέμβριου 2022 στις 11:00 π.μ. μπροστά στο κτήριο του Εργατ/κού Κέντρου» αναφέρει η ανακοίνωση – κάλεσμα

Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου για συμμετοχή στην Απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Έβρου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 11:00 π.μ. στην Αλεξανδρούπολη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και στην Ορεστιάδα στην κεντρική πλατεία.
Η Ανακοίνωση – Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου:
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Στις 9 Νοεμβρίου απεργούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο για να βάλουμε ένα τέρμα σ’ αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.
Η δύναμη μας είναι η οργανωμένη αντίδραση και οι μαζικοί αγώνες. Αυτό είναι που φοβούνται όλοι οι πολιτικοί και όλες οι κυβερνήσεις. Όλοι μαζί λοιπόν απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις μαζί με τους συμπολίτες μας για να διεκδικήσουμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού
 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα
 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
 • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
 • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων και των δημόσιων αγαθών.

Στον αγώνα αυτό δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στον αγώνα αυτό απέναντι σ’ αυτή την πολιτική φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών πρέπει να είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους επαγγελματικούς – παραγωγικούς – επιστημονικούς – κοινωνικούς – πολιτιστικούς χώρους του νομού μας και με όλους τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο, με όλους τους συνταξιούχους και με όλους τους άνεργους.

Η ΕΙΝΟΚΥ Θράκης αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία της 9 Νοέμβρη

Η καταδίκη στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, που έφερε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση και βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, εκφράστηκε μέσα από τη Συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ).
Η ΕΙΝΟΚΥΘ αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοεμβρίου, διεκδικώντας ένα ΕΣΥ δημοκρατικό, καινοτόμο, ανοιχτό, με ελεύθερη πρόσβαση. Για γιατρούς ΕΣΥ με αξιοπρέπεια, καλά αμειβόμενους, επιστημονικά επαρκείς και ανθρωπίνως διαβιούντες.

Κάλεσμα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΣΖΥΡΙΖΑ ΠΣ

 Η Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να στηρίξουν με την παρουσία και τη μαζική συμμετοχή τους, την Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, αύριο 09/11/2022, συμμετέχοντας στις κεντρικές εργατικές συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν την 11:00 στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα.

Με την συμμετοχή μας αγωνιζόμαστε για ένα μεγάλο και ισχυρό κοινωνικό κίνημα κατά της ακρίβειας, για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και κοινωνική αλληλεγγύη.

Το μήνυμα πρέπει να είναι ισχυρό, απευθυνόμενο στην αντιλαϊκή κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και με στόχο να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η αναγκαία για την χώρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Το κάλεσμα εργατικών σωματείων για τη συγκέντρωση στο Δημαρχείο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομαγαζάτορες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους νέους και τις νέες, για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, απευθύνουν εργατικά σωματεία του Έβρου:
Διεκδικούν:

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής και ένδυσης.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
 • Δραστική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Τα σωματεία:
– ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
– ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
– ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
– ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
– ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του