Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό -των τελευταίων χρόνων- υποψηφίων που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια
η «σφαγή» 40.229 υποψηφίων έδειξαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ , τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα . Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 103.468, εκ των οποίων 84.946 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 18.522 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ. Από τους φετινούς υποψήφιους έμειναν εκτός 29.659, αν δεν συμπεριλάβουμε δηλαδή αυτούς που διεκδίκησαν μια θέση με το λεγόμενο 10%. Οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ υπολογίζονται περίπου στις 14.176.
Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.239 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Βάσεις 2021: Πόσοι έμειναν εκτός σε σχέση με πέρυσι
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, σε σχέση με το 2020, εισήχθησαν σε ΑΕΙ 13.780 λιγότεροι υποψήφιοι (35.148 – 21.368). Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) δεν επηρεάζει τους υποψηφίους που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες και εισέρχονται στη Σχολή/Τμήμα της επιλογής τους.
ethnos.gr