Και φέτος σύνδεση Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης με τη Λήμνο

Τα δρομολόγια ξεκινούν στις 5 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου. Προβλέπονται τρία δρομολόγια την εβδομάδα 

Τρίμηνη διάρκεια θα έχει φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με την Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Το «Αδαμάντιος Κοραής» της Zante Ferries θα εκτελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα συνδέοντας τον Έβρο με τη Λήμνο.

Η συγκεκριμένη γραμμή, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και είναι πολλοί οι Εβρίτες που την προτιμούν για ένα ταξίδι στο πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου. Αρκετοί είναι και οι κάτοικοι της Λήμνου που επισκέπτονται τόσο τη Σαμοθράκη, όσο και την Αλεξανδρούπολη για τις διακοπές τους.

Η σύμβαση ανάθεσης της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και πλοιοκτήτη, προβλέπει τα εξής δρομολόγια με τους εξής όρους:

1)Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και επιστροφή, με την εκτέλεση επτά δρομολογίων την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου (ως 31/10/2023) πλην της θερινής περιόδου, από 5/6 ως 3/9 και την υποχρέωση εκτέλεσης 7 δρομολογίων την εβδομάδα, άνευ καταβολής μισθώματος, κατά τη θερινή περίοδο από 5/6 ως 3/9 έναντι τιμήματος 8.798 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο

2)Σαμοθράκη – Λήμνος και επιστροφή, σε συνέχεια δρομολογίων από Αλεξανδρούπολη, με την εκτέλεση 3 δρομολογίων την εβδομάδα, κατά τη  θερινή περίοδο, από 5/6 ως 3/9  με το Αδαμάντιος Κοραής, έναντι μισθώματος 14.098 ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού και της σύναψης σχετικής σύμβασης της εν λόγω δρομολογιακής γραμμής.

Το «Αδαμάντιος Κοραής» είναι ναυπηγημένο το 1987, έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος 17,2 μέτρα. Είναι πλοίο μεταφοράς οχημάτων και επιβατών. Μπορεί να μεταφέρει 1.040 επιβάτες και 350 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο