Και επίσημα παράταση στα μέτρα για ακόμα μία εβδομάδα

Μέχρι τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 θα υπάρξει παράταση των μέτρων σύμφωνα με την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα, Τέταρτη 19 Ιανουαρίου. Στο σημείο αυτό, το Dnews είχε προαναγγείλει την συγκεκριμένη εξέλιξη από χτες, ενώ λίγη ώρα αργότερα η επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε παράταση των μέτρων για ακόμη μία εβδομάδα, με τα μέτρα να παραμένουν μέχρι και τις 06:00 της 31ης Ιανουαρίου.

Από κει και πέρα, τη Δευτέρα 31/1 αναμένεται να επανέλθει η μουσική στην εστίαση, χωρίς να έχει ακόμα αποφασιστεί το αν θα επιστρέψει η διασκέδαση μέχρι πρωίας, συνεπώς είναι άγνωστο το ωράριο λειτουργίας.

Tα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ είναι τα εξής:
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
  • Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.
  • Απαγορεύεται η μουσική.
  • Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
  • Στο 10% η πληρότητα των γηπε΄δων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.
  • Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

Έτσι, η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα, όπως και ευρύτερα για τα μέτρα που θα υπάρξουν (ή θα αρθούν) και θα ισχύουν από την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου.

Αναμένεται και η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο