efhmerida1

Και 2η δεξαμενή καυσίμων στήνει η Gissco στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ, έχουν ξεκινήσει ήδη οι προκαταρκτικές εργασίες – Η 2η δεξαμενή κρίνεται αναγκαία, λόγω των αυξημένων αναγκών που φέρνει η άνοδος της κίνησης, αλλά και η παρουσία των Αμερικανών

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την εγκατάσταση και λειτουργία της πρώτης δεξαμενής καυσίμων εντός του αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, η εταιρεία Gissco προχωρά στο επόμενο βήμα ανάπτυξης των υποδομών της. Εδώ και λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ, έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες για την εγκατάσταση και δεύτερης δεξαμενής, επιβεβαιώνοντας τόσο την στρατηγική σημασία του αεροδρομίου, όσο και την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες ανεφοδιασμού στην περιοχή.

Την είδηση επιβεβαιώνει, μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ, ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, επισημαίνοντας πως η άδεια που είχε εξασφαλίσει η εταιρεία ήδη από το 2022 προέβλεπε την τοποθέτηση δύο εγκιβωτισμένων δεξαμενών αεροπορικού καυσίμου εντός ISO Container. Κάθε μία από αυτές διαθέτει χωρητικότητα 30 κυβικών μέτρων, με στόχο την πλήρη και αξιόπιστη κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου σε καύσιμα.

Η δυνατότητα άμεσου και εύκολου ανεφοδιασμού των αεροσκαφών αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιχειρησιακή επάρκεια ενός αεροδρομίου. Στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, η ύπαρξη οργανωμένων εγκαταστάσεων καυσίμων ενίσχυσε σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας, τόσο για τις αεροπορικές εταιρείες όσο και για άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Παράλληλα, μείωσε την εξάρτηση από εξωτερικούς προμηθευτές και τις χρονοβόρες διαδικασίες ανεφοδιασμού, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτερη εξυπηρέτηση.

Ο αρχικός στόχος της διατήρησης της πρώτης αποθήκης καυσίμων σε σταθερή και αποδοτική λειτουργία όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά ξεπεράστηκε, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επέκταση του έργου. Η απόφαση για την εγκατάσταση και δεύτερης δεξαμενής δεν προέκυψε τυχαία, αλλά αποτελεί αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων.

Οι βασικότεροι ήταν η αυξημένη αεροπορική κίνηση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, καθώς και η διαρκής παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων. Επιπλέον, ρόλο έπαιξαν και οι εξελίξεις που σχετίζονται με το λιμάνι και τα μεγάλα ενεργειακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται στην περιοχή.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr