Ιστορικά ντοκουμέντα παρουσιάστηκαν στην έκθεση φωτογραφίας για τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού με τίτλο: «Στου Φάρου το αγνάντεμα… Ο αείμνηστος φωτογράφος Γιώργος Παναγιώτου μας ταξιδεύει», που επιμελήθηκε το Τμήμα Έβρου των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) με αφορμή την 9η Ιουνίου – Διεθνή Ημέρα Αρχείων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Πλήθος συμπολιτών μας επισκέφτηκαν τον προαύλιο χώρο του Νομαρχείου και απόλαυσαν την έκθεση φωτογραφιών, που ήταν αφιερωμένη στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης.

Ο Φάρος είναι άλλωστε το σήμα κατατεθέν της πόλης και αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το αρχειακό υλικό της έκθεσης προερχόταν εξ’ ολοκλήρου από τη φωτογραφική συλλογή του σπουδαίου και αείμνηστου φωτογράφου της Αλεξανδρούπολης, Γεωργίου Παναγιώτου (1928-2015). Η Αλεξανδρούπολη και ο κόσμος της ήταν τα κύρια θέματα του έργου του, το οποίο αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Ιδιαίτερη εντύπωση στους επισκέπτες προκάλεσαν οι φωτογραφίες της προπολεμικής περιόδου, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον σημείωσε η καλλιτεχνική προσέγγιση του Γεωργίου Παναγιώτου και η ιστορική αξία του φωτογραφικού υλικού.
Τα Γ.Α.Κ. Έβρου ευχαριστούν θερμά για άλλη μια φορά τον κ. Αλέξανδρο Παναγιώτου (υιό του Γεωργίου) για τη δωρεά στα Γ.Α.Κ. του πολύτιμου φωτογραφικού αρχείου.
Ευχαριστούν επίσης την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για την υποστήριξη που παρείχε, καθώς και όλους τους εκπροσώπους φορέων, τους ερευνητές / μελετητές και χρήστες του αρχείου, και τους συνδημότες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του