Ήρθαν τα χιόνια στη Θράκη ! Συστάσεις από την τροχαία

Ενημέρωση σχετικά με καιρικά φαινόμενα, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διακοπές κυκλοφορίας και απαγορεύσεις κυκλοφορίας παρέχει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Μακεδονίας – Θράκης, σύμφωνα με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, μεσημέρι Τετάρτης.
Στον Έβρο, μέχρι τώρα, έχει χιονίσει σε ορισμένες περιοχές του κεντρικού και βορείου τμήματος του νομού, ενώ στο νότιο Έβρο κυριαρχούν βροχές και καταιγίδες. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα ή συστάσεις από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα Καιρικά Νέα Θράκης (fb), στον Βόρειο και κυρίως Βορειοδυτικό Έβρο, θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, σε περιοχές με υψόμετρο περί τα 300 μέτρα περίπου. Αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο και όσοι κινηθούν σε αυτό θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Πολύ δύσκολη προβλέπεται να είναι η κατάσταση τις επόμενες ώρες και στη γειτονική Βουλγαρία, η οποία προβλέπεται να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα από τα σημαντικά ύψη χιονιού. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά σε όλο τον Έβρο, κατρακυλώντας αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στις περισσότερες περιοχές, το βράδυ και τα ξημερώματα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή.

 

Τα μέτρα κυκλοφορίας για μεσημέρι 5/2 

Ροδόπη
Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης ροής υδάτων στις ιρλανδικές διαβάσεις
1) Μωσαϊκού
2) Αγίας Μαρίνας Ιμέρου

Ξάνθη
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ Αγίου Κωνσταντίνου, από 42ο έως 50ο χλμ

Δράμα
Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων:
1) Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από 17ο έως 53ο χλμ
2) Επ. Οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από 21ο έως 42ο χλμ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από 17ο έως 53ο χλμ
2) Επ. Οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από 21ο έως 42ο χλμ

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

(φωτογραφίες από Καιρικά Νέα Θράκης)

(Οικισμός Κυριακής, Δήμου Σουφλίου)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο