Ημερίδα με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Διαδικτυακή εκδήλωση από τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την φιλοσοφία και την μεθοδολογία του Π.Ο.Υ., στην προαγωγή, προάσπιση, πρόληψη και προστασία της υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδος διοργανώνει Ημερίδα Εκπαίδευσης-Ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών, η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας.. Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2022, ημέρα Τρίτη, ώρα 18:00 – 19:30, με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Για δήλωση συμμετοχής αποστείλετε (Ονοματεπώνυμο , Τηλέφωνο) στο email : litsika@alexpolis.gr ( πληροφορίες τηλ . 2551064143 κ.Λίτσικα Ευτυχία ) για να σας σταλεί το link παρακολούθησης της ημερίδας.  Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το Παιδικό Βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη».

Το πρόγραμμα της ημερίδας           

Γενικός Συντονιστής: Βαλκάνης Χρήστος, Ορθοπεδικός, Κοιν. Σύμβουλος Φερών, πολιτικός εκπρόσωπος Δήμου Αλεξανδρούπολης και μέλος Δ.Σ ΕΔΔΥΠΠΥ.

18:00 – 18:15

Χαιρετισμοί:

 • Βασίλειος Μαυρίδης, Δήμαρχος Ορεστιάδας , Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
 • Ιωάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
 • Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ, Περιφερειάρχης Αττικής
 • Μαρία Αϊδίνη, Γενική Διευθύντρια ΕΔΔΥΠΠΥ

18:15 – 18:30

 • Πανελλήνια Εκστρατεία του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στα πλαίσια των εκστρατειών του Π.Ο.Υ.
 • Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. & Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα

18:30 – 19:10

 • Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια που απαντούν σε επίκαιρα ερωτήματα πολιτών.
 • Περικλής Παναγόπουλος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
 • Συντονιστής Βαλκάνης Χρήστος, Ορθοπεδικός, Κοιν. Σύμβουλος Φερών

19:10 – 19:20

 • Παρουσίαση Παιδαγωγικού Υλικού
 • Ζαχαρούλα Πέπη, Γενική Γραμματέας Δήμου Ορεστιάδας
 • «Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης (European Center Disease Control): e-bug»: Εκπαιδευτικό Υλικό. Παρουσίαση οδηγού εργασίας για τα παιδιά.
 • Ελένη Καϊκλή, Νηπιαγωγός
 • Παρουσίαση Παιδικού Παραμυθιού στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»

19:20 – 19:30

Ερωτήσεις – Συζήτηση ο Γενικός Συντονιστής Βαλκάνης Χρήστος, Ορθοπεδικός, Κοιν. Σύμβουλος Φερών, πολιτικός εκπρόσωπος Δήμου Αλεξανδρούπολης και μέλος ΔΣ ΕΔΔΥΠΠΥ.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο