Η βραβευμένη Ιρανική ταινία «Φύγαμε» σήμερα και αύριο από την Κ.Λ.Α.                

Τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης θα προβάλει την βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Λονδίνου ταινία του Πανάχ Παναχί «Φύγαμε».

Μια Ιρανική ταινία που δεν μοιάζει με καμιά άλλη. Το πρωτότυπο και καινοτόμο ντεμπούτο του Πανάχ Παναχί (γιου του Τζαφάρ Παναχί), εκκινεί από την παράδοση των Ιρανών κλασσικών, εκπλήσσοντας με τις ανατροπές και τις αναφορές στην σύγχρονη ποπ κουλτούρα.
Μια τετραμελής οικογένεια ταξιδεύει προς τα σύνορα του Ιράν για άγνωστο λόγο. Στην επεισοδιακή διαδρομή, πατέρας, μητέρα και παιδιά θα φροντίζουν να σπάσουν αρκούντως ο ένας τα νεύρα του άλλου, μέχρι να φτάσουν στο τέλος του ταξιδιού και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Είναι ένα road movie, απολαυστικό, τολμηρό, αστείο όσο και κριτικό, αποθεώθηκε από το σύνολο της κριτικής στο Φεστιβάλ Καννών και από την άνοιξη του 2022 διανέμεται σε ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία.

Οι προβολές της Κ.Λ.Α. γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης, τη Δευτέρα στις 20:15 και την Τρίτη στις 21:30. Εισιτήριο 5 ευρώ γενική είσοδος, 4 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΑ και 3 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, άνεργους, πολύτεκνους.

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2021 (Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών).

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Λονδίνου 2021. Συμμετοχή στα Φεστιβάλ: Νέας Υόρκης, Κάρλοβι Βάρι, Σεράγεβο, Ζυρίχης, Νύχτες Πρεμιέρας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο