Η Βόρεια Ελλάδα στα κόκκινα της έξαρσης: 26 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Έβρο

26 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου το τελευταίο 24ωρο όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα στης Τετάρτης. Στη Ροδόπη ο αριθμός παραμένει υψηλός και φτάνει τα 57 ενώ η Ξάνθη έχει 8. Στα κόκκινα οι Σέρρες που ετοιμάζονται για λοκντάουν με 1258 νέα κρούσματα, ενώ η Καβάλα έχει 13 και η Δράμα 34

Η βόρεια Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του κύματος της έξαρσης της πανδημίας και έχει συγκεντρώσει την προσοχή των αρχών και των λοιμοξιολόγων.

Από αύριο τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19, που ανακοινώθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Συγκεκριμένα από αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και η περιφερειακή ενότητα των Σερρών περνούν από το «πορτοκαλί», το επίπεδο 3 δηλαδή (αυξημένης επιτήρησης), στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου). Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο