Η θεατρική παράταση “Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά” στην Αρχαία Ζώνη

Η παράσταση από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης θα “ανέβει” το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου  

Η Παιδική – Νεανική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε θεατρική διασκευή το μυθιστόρημα της Ελένης Δικαίου «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά», στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».
«Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» ξετυλίγουν το νήμα της αληθινής ιστορίας μιας αστικής οικογένειας της Σμύρνης. Είναι το δράμα και το μεγαλείο του μικρασιατικού ελληνισμού μέσα από τα μάτια δύο παιδιών που γεννήθηκαν εκεί όπου «ήταν όλα μαλακά και ζεστά σαν αγκαλιά, που ρούφαγαν οι άνθρωποι τα μπερεκέτια της Ανατολής και την αγάπη ο ένας τ’ αλλουνού κι ήταν ευτυχισμένοι». Καθώς τα γεγονότα ξετυλίγονται σπρωγμένα απ’ τους καιρούς, μπροστά στα μάτια των κεντρικών ηρωίδων –οι δίδυμες Κατινάκι και Μαρίτσα– περνούν όλα όσα σημάδεψαν το γελαστό κι ευγενικό λαό της Ιωνίας απ’ τις ευτυχισμένες μέρες, τον πολιτισμό και την ομορφιά της ζωής της Μικράς Ασίας ως το αναγκαστικό του ρίζωμα στους προσφυγικούς συνοικισμούς αλλά και την προσφορά των προσφύγων στη σύγχρονη Ελλάδα.
Μια παράσταση για την Ιστορία που πολεμά να σκεπάσει ο χρόνος με τις στάχτες του. Για την πολιτεία που επιμένει να δηλώνει την παρουσία της στο βλέμμα των ανθρώπων, γιατί τελικά ο τόπος είμαστε οι ίδιοι οι άνθρωποι και ό,τι κατοικεί μέσα στην ψυχή μας. Όπως εύχονται και τα κοριτσάκια με τα ναυτικά: Ας είναι το αύριο μια μέρα ευτυχίας… Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσφέρεται δωρεάν.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης (3€ ολόκληρο, 2€ μειωμένο. Για τα παιδιά η είσοδος είναι ελεύθερη, όπως και για όσους έχουν ειδική κάρτα).
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ https://digitalculture.gov.gr/…/ta-koritsakia-me-ta…/, όπου θα βρείτε και αναλυτικές πληροφορίες.
Με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου.

ΙΝFO
Αρχαία Ζώνη (Παραλία Μεσημβρίας – Δήμος Αλεξανδρούπολης)
Χώρος στάθμευσης υπάρχει στη δυτική πλευρά του αρχαιολογικού χώρου, απ’ όπου θα πραγματοποιείται και η είσοδος των θεατών.
Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 στις 20:30

Συντελεστές
Διασκευή: Ιωάννα Μαρκέλλα Χαλκιά
Συσκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας & Ιωάννα Μαρκέλλα Χαλκιά
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Σοφία Τσιριγώτη
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Γεράρδος
Video Art: Όλγα Σφέτσα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κυριάκος Δανιηλίδης, Ζωή Ευθυμίου, Κική Καραΐσκου, Νίκος Μήλιας, Φένια Σαλούκα και Χρυσή Σεραφείμ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο