Η Οδύσσεια του Χουσεΐν με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην Ξάνθη [ΒΙΝΤΕΟ]

Το ότι η Ξάνθη είναι μια πόλη ιδιαίτερα αφιλόξενη στα άτομα με προβλήματα αναπηρίας είναι γνωστό. Από τη μία η έλλειψη βασικών υποδομών, όπως η ηχητική σήμανση στα φανάρια για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης αλλά και περισσότερες θέσεις στάθμευσης και μπάρες αναπήρων, και από την άλλη η έλλειψη ευαισθησίας για τον συνάνθρωπο, που δυστυχώς αποτυπώνεται στις καταλήψεις χώρων στάθμευσης αναπήρων, αλλά και στην τοποθέτηση οχημάτων ακριβώς πάνω στις ειδικές μπάρες που διευκολύνουν την πρόσβαση ανθρώπων με αναπηρικό όχημα.

 

 

Ο γνωστός YouTuber από την Ξάνθη, Χρήστος Γιαννέλης, αποφάσισε να καταδείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την Οδύσσεια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην πόλη, κάνοντας μια βόλτα με τον φίλο του τον Χουσεΐν που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Στο βίντεο διάρκειας 12 λεπτών που ανέβηκε στο YouTube καταγράφονται όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με αναπηρία στην προσπάθεια του να μετακινηθεί μέσα στην πόλη.

 

 

«Κάνοντας την καθιερωμένη βόλτα του Χουσεΐν και αντιμετωπίζοντας μαζί του τα προβλήματα που συναντάει καθημερινά για να μετακινείται εντός της πόλης της Ξάνθης  με το αναπηρικό του αμαξίδιο αφήσαμε και αυτοκόλλητο στους μεγαλύτερους γαϊδάρους της ημέρας και διαπίστωσα ποσό δύσκολα περνάει και ελπίζω να γίνει κάτι σύντομα. Γιατί το πρόβλημα είναι γενικό και σίγουρα το αντιμετωπίζουν και αρκετοί γονείς σε μια απλή βόλτα με το παιδικό καροτσάκι» αναφέρει ο γνωστός YouTuber από την Ξάνθη.

xanthinea.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του