Η κρίση στα σιτηρά έφερε «βιαστικές» αυξήσεις στα άλευρα – Τι λένε οι αρτοποιοί

Σε στάση αναμονής είναι οι αρτοποιοί – Βλέπουν κερδοσκοπία στην τιμή των άλευρων

Με την τιμή του σιταριού να σημειώνει χθες νέα άνοδο μετά την επίθεση της Ρωσίας σε ουκρανικό λιμάνι στον ποταμό Δούναβη, κλιμακώνοντας την ένταση γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, οι συνέπειες στην Ελλάδα χτυπούν την πόρτα των αρτοποιών, αλλά και τον καταναλωτών, που θα βρεθούν για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με ανατιμήσεις.
Ερωτηθείς στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV τι θα πρέπει να περιμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξος: «Αρχές του μήνα καταγράφηκε μία αύξηση 15% στα σιτηρά. Στις 3 Αυγούστου είχαμε ενημέρωση από την αλευροβιομηχάνια ότι επίκειται αύξηση στα άλευρα της τάξεως του 7-10%. Στις 8 Αυγούστου παραλάβαμε άλευρα αυξημένα κατά 10%. Θεωρήσαμε αδικαιολόγητη και πολύ βιαστική αυτή την αύξηση. Διότι, πότε έγιναν νέες εισαγωγές σιτηρών, πότε αυτά αλευροποιήθηκαν και ήρθαν στα χέρια μας αυξημένα!».
«Ζητήσαμε την παρέμβαση της κυβέρνησης, γιατί πράγματι υπάρχουν αποθέματα που η αλευροβιομηχανία και οι έμποροι τα έχουν προμηθευτεί με πολύ χαμηλότερες τιμές», τόνισε ο κ. Μούσιος.
Ερωτηθείς αν οι αυξημένες τιμές, κατά 7-10%, στις τελευταίες παραδόσεις άλευρων, θα επηρεάσουν την τιμή του ψωμιού, ο κ. Μούσιος τόνισε: «Σε αυτή τη φάση θα απορροφήσουμε τις αυξήσεις, περιμένοντας τις εξελίξεις. (…) Κρατάμε στάση αναμονής… Ολα έγιναν βιαστικά», ενώ έκανε λόγο για ένα «κερδοσκοπικό παιχνίδι» που βρίσκεται σε εξέλιξη.
imerisia.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του