Η Κομοτηνή οργανώνεται με μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ένα πολύ δυνατό τριήμερο γεμάτο κέφι, εκδηλώσεις και κόσμο ετοιμάζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ).

Ο σχεδιασμός εκδηλώσεων είναι για το τριήμερο 16 με 18 Φεβρουαρίου, με την Τσικνοπέμπτη 16, την παραδοσιακή Αποκριά 17 και τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση 18, όπως έκανε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου.

Στα δεξιά ο δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης Νίκος Παπακωνσταντίνου

 

«Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι ίσως οι μεγαλύτερες σε έλευση εκδηλώσεις από γειτονικούς Δήμους» αναγνώρισε ο δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης Νίκος Παπακωνσταντίνου, γι’ αυτό πρότεινε «(ως Δήμος Κομοτηνής) να κάνουμε ένα ραντεβού με το Σωματείο Καφεποτοπωλών, ώστε να μην συμπέσουμε με τις εκδηλώσεις, για να βγάλουμε επί δύο έξω τον κόσμο και να πετύχουμε περισσότερες ημέρες προσέλευσης κόσμου».

Πως το Σωματείο είναι ήδη ενήμερο για το τριήμερο εκδηλώσεων, απάντησε η πρόεδρος, που πάντως αποδέχθηκε την πρόταση του δημοτικού συμβούλου «να βρεθούμε, για να κάνουμε τον καλύτερο προγραμματισμό». Πρότεινε πάντως στους επαγγελματίες, να προγραμματίσουν τις δικές τους εκδηλώσεις πριν ή μετά το μεγάλο τριήμερο του Δήμου, για να υπάρξει άτυπη παράταση και τα μαγαζιά να κινηθούν ακόμη περισσότερες ημέρες. Παράλληλα, στάθηκε στο ότι ήδη έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για την παρέλαση, όχι μόνο από την Κομοτηνή αλλά όμορους Δήμους και από Βουλγαρία.

Εκδηλώσεις με brand name;
«Πλούσιο» χαρακτήρισε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑΚ για το 2023 η επικεφαλής της Πολη-τικής Ανατροπής Ελένη Λαφτσή, η οποία όμως εντόπισε όπως υποστήριξε «έλλειμμα ως προς το ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να αποκτήσουν brandname, να είναι πόλος έλξης για όλη τη Βόρεια Ελλάδα», προκειμένου να υπάρχει κίνητρο να επισκεφτεί κάποιος την Κομοτηνή.

Ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα 2023 της ΔΚΕΠΠΑΚ εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: xronos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο