«Η κατάσταση στον Έβρο είναι σε απόλυτο έλεγχο, να μην ανησυχούν οι κάτοικοι» 

Καθησυχαστικός ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρά τις καταγγελίες κατοίκων οικισμών του βορείου Έβρου για διαρκή παρουσία παράτυπων μεταναστών  
«Κάθε μέρα στεγανοποιείται όλο και περισσότερο ο Έβρος» τόνισε ο κ. Οικονόμου  

 

Της Κικής Ηπειρώτου 

 

Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες κατοίκων σε οικισμούς του Έβρου, που έρχονται αντιμέτωποι με μικρές και μεγάλες ομάδες παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για «στεγανοποίηση» των συνόρων, περνούν διαρκώς τα σύνορα και γίνονται αντιληπτοί από τους πολίτες. 

Σε μηνύματα που λαμβάνει και η ΓΝΩΜΗ, είναι έκδηλη η ανησυχία του κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές του Έβρου, ενώ με πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα μας  την μεγάλη αύξηση των ροών είχε επιβεβαιώσει και ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, 

Αυτή ακριβώς την αύξηση των ροών παραδέχθηκε και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην «Κοινωνία ώρα mega». 

Ερωτηθείς για τα μηνύματα και την ανησυχία κατοίκων ειδικότερα από την περιοχή του Διδυμοτείχου, ο κ. Οικονόμου σημείωσε :  

«Παρατηρούμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία αυξητική ροή παράνομων εισόδων στην περιοχή του Έβρου, αλλά είμαστε εκεί, εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο έχουμε αναπτύξει και ενεργούμε με αυτά τα οποία προβλέπονται. Παράλληλα, προχωρούν με ταχύτατες διαδικασίες αυτά τα οποία προβλέπονται, προκειμένου ο φράχτης, το φυσικό εμπόδιο, το οποίο κατασκευάζεται πάνω, να ολοκληρωθεί πάρα πολύ σύντομα και πιστεύουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες, μάξιμουμ 8μηνο, θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή εφαρμογή». 

Σε ερώτηση – διαπίστωση ότι υπάρχουν ακόμη περάσματα και δεν έχει σφραγιστεί, τελικά, ο Έβρος, ο Υφυπουργός δήλωσε: 

«Πάντα από την απέναντι πλευρά παρατηρείται αυτό που έχει τονιστεί, μία εργαλειοποίηση. Προσπαθούν να βρουν περάσματα. Εμείς, καθημερινά, μελετούμε, αναπτύσσουμε και σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι σε απόλυτο έλεγχο. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στους τοπικούς πληθυσμούς και τους κατοίκους εκεί. Γνωρίζουν ότι είμαστε παρόντες με την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάθε μέρα στεγανοποιείται όλο και περισσότερο ο Έβρος.  

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».  

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο