Η Γαλλική εκπαίδευση και κουλτούρα πρωταγωνιστούν στην Αλεξανδρούπολη

Τη Γενική πρόξενο και διευθύντρια του Γαλλικού ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ.Sandrine Mouchet, υποδέχτηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας “το Σπίτι της Αντουανέττας” σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η επίτιμη πρόξενος Γαλλίας για την Αν. Μακεδονία κ Θράκη, κ.Δουλάμη Μ. καθώς και η καθηγήτρια γαλλικών στο Δ.Π.Θ. κ. Τ. Μαυρομαρά.
Η κ.Mouchet είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για την πλούσια πολιτιστική και εκπαιδευτική δράση του Συλλόγου, εδώ και χρόνια, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Τρία πρωινά εκπαιδευτικά προγράμματα,τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για μαθητές δημοτικού, δημιουργικά εργαστήρια για μικρά παιδιά κάθε Σάββατο, παρουσιάσεις βιβλίων, γαλλόφωνη δανειστική βιβλιοθήκη είναι λίγες μόνο από τις δράσεις του Συλλόγου.
Να μην παραλειφθεί η αναφορά στη συνδιοργάνωση με την Κ.Λ.Α. του φεστιβάλ γαλλικών ταινιών για σειρά ετών. Επιπλέον, Επιπλέον, σημαντική δράση αποτελεί η υποδοχή Γαλλίδας μεταπτυχιακής φοιτήτριας κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας ΑΜΘ κ.Ευφημία Μαυρομμάτη και υπό την επιστημονική της καθοδήγηση. Η Γαλλίδα φοιτήτρια παρεμβαίνει στα προγράμματα του Συλλόγου,καθώς κ στις γαλλόφωνες τάξεις των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ειδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.
 Σαφώς, κάποια από τα προγράμματα μας, έχουν ανασταλεί λόγω πρωτοκόλλου covid,αλλά μόλις επιτραπεί θα επανακάμψουν.
Η πρόξενος άκουσε με ενθουσιασμό κάθε λεπτομέρεια για τη δράση του Συλλόγου και υποσχέθηκε κάθε δυνατή υποστήριξη. Η αγάπη για τη γαλλική γλώσσα κ τον πολιτισμό και ο εθελοντισμός των μελών του Συλλόγου, κρατούν ενεργό κ γεμάτο ζωή κ παιδικές φωνές το Σπίτι της Αντουανέττας!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο