efhmerida1

Η Ελένη Ουζουνίδου από την Κομοτηνή στα «Νούμερα», τη σειρά της χρονιάς!

«Οι Θρακιώτες είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι κι έτσι έγινα κι εγώ ένας χαρούμενος άνθρωπος και μια χαρούμενη ηθοποιός»

Στο τηλεοπτικό εγχείρημα του Φοίβου Δεληβοριά «Τα Νούμερα» που προβάλλεται κάθε Παρασκευή βράδυ στην ΕΡΤ1 συμμετέχει και η «δικιά» μας Ελένη Ουζουνίδου. Ηθοποιός με μακρά πορεία στο θεατρικό σανίδι, και εκλεκτές τηλεοπτικές συμμετοχής, η γεννημένη στην Κομοτηνή Ελένη Ουζουνίδου υποδύεται τη μητέρα του «Χάρη Γαμμάτου» και σε κάθε σκηνή που συμμετέχει προκαλεί αβίαστα το γέλιο των τηλεθεατών με τις ατάκες και τις εκφράσεις της.
Η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου γεννήθηκε το 1974 στην Κομοτηνή. Οι γονείς της ήταν δάσκαλοι. Όπως λέει και η ίδια, η διαδρομή της στην υποκριτική, ξεκίνησε όταν ήρθε ως φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και διαπρέπει στην Αθήνα.


Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο parallaxi magazine, μιλώντας μας για τον τόπο γέννησης και καταγωγής της.
«Η Κομοτηνή είναι μια επαρχιακή πόλη, πολυπολιτισμική με πολλά χρώματα κι ανατολίτικα αρώματα. Ως παιδί όλα φάνταζαν στα μάτια μου μαγικά, μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα και τις σκληρές και σκοτεινές πτυχές της επαρχίας. Σε γενικές γραμμές… οι Θρακιώτες είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι κι έτσι έγινα κι γω ένας χαρούμενος άνθρωπος και μια χαρούμενη ηθοποιός!».
Στη συνέχεια, αφηγήθηκε πώς από φοιτήτρια, κατέληξε τελικά στην ηθοποιία : «Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός, όταν φοιτούσα στη Θεσσαλονίκη… Συμμετείχα παράλληλα με τις σπουδές μου, σε μια θεατρική ομάδα και αργότερα αποφάσισα να δώσω εξετάσεις στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου, κι έτσι όλα ξεκίνησαν εκεί… στη Θεσσαλονίκη».
Η πρώτη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχε, ήταν το «Όπως σας αρέσει» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου στην Ε.Μ.Σ. Μπορεί όλα να ξεκίνησαν στην Θεσσαλονίκη, αλλά η Έλενα, πήρε την τολμηρή απόφαση και έφυγε στην Αθήνα.
«Την αγαπάω πολύ τη Θεσσαλονίκη. Πρώτα απ’ όλα, είναι μια πανέμορφη πόλη που συνεχίζει να ομορφαίνει. Έχω συγγενείς, αλλά και φίλους αδελφικούς εκεί που μου λείπουνε πολύ. Παρ’ όλα αυτά, εάν κάποιος μου ζητούσε να διαλέξω ανάμεσα στις δύο πόλεις, θα διάλεγα την Αθήνα!».
Έχει αποσπάσει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης γυναίκας ηθοποιού, στις «Νύχτες Πρεμιέρας», ενώ για την ερμηνεία της στον «Αρίστο», κέρδισε το 1ο βραβείο γυναικείας ερμηνείας. Πώς ένιωσε η ίδια για τις πολύ σημαντικές αυτές βραβεύσεις της; «Χάρηκα πολύ, σαν παιδάκι! Αισθάνθηκα πως μάλλον κάτι κάνω καλά σ’ αυτή την τέχνη και μου δώσανε κουράγιο να συνεχίσω με την ίδια ορμή και τρέλα! Δεν είναι εύκολη κι αυτή η δουλειά!» λέει με το χέρι στην καρδιά.
Όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, αρνήθηκε πολλές φορές προτάσεις για τηλεοπτικούς ρόλους, με αποτέλεσμα να την απολαμβάνουμε κυρίως στο θέατρο. Αυτό που τελικά την έκανε να πει το «ναι» στους τηλεοπτικούς της ρόλους, ήταν τα κείμενα και οι σκηνοθέτες. Στον «Αστέρα Ραχούλας» αλλά και στο «Πέτα τη Φριτέζα», υποδύθηκε κωμικούς ρόλους, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι τηλεοπτικά, είναι ταυτισμένη με αυτούς, ενώ φέτος, με τα «Νούμερα» δίνει ρεσιτάλ σε κάθε εμφάνισή της!
Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr