Η Εφημερίδα Εστία «βλέπει» νέα αμερικανική βάση και στην Καβάλα

Μετά την Αλεξανδρούπολη, νέες βάσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κρήτη και Καβάλα;

Στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Τζο Μπάιντεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ιστορική Εφημερίδα Εστία υποστηρίζει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της στο φύλλο του Σαββάτου 27 Μαρτίου 2021 ότι «έρχονται» νέες αμερικανικές βάσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κρήτη και… Καβάλα!

Η Εφημερίδα κάνει λόγο για ένα νέο «κεφάλαιο» στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που σχετίζεται και με την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, ενώ υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, να στηρίξει τη δημιουργία μιας επιπλέον αμερικανικής βάσης στην Κρήτη, προς αποσυμφόρηση αυτής της Σούδας, αλλά και τη δημιουργία νέων βάσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την περιοχή μας, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το αεροδρόμιο της Καβάλας είναι στρατηγικά σημεία για τον έλεγχο του Ευξείνου Πόντου», συνδέοντας την επιθυμία των Αμερικανών να αποκτήσουν μία νέα βάση εδώ «προκειμένου να ελέγχεται η έξοδος των στενών του Ελλησπόντου».

Στον πηχυαίο τίτλο της η «Εστία» σημειώνει πως η «εμβάθυνση» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σημαίνουν πως «αναβαθμίζεται γεωπολιτικώς η Ελλάς».

kavalapost.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο