Η Αλεξανδρούπολη στις πρώτες προτιμήσεις τουριστών για την Πρωτοχρονιά

Την επιλέγουν εγχώριοι και ξένοι τουρίστες, κυρίως Βαλκάνιοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Θράκης Απ. Παλακίδη. Καλή κίνηση και στην υπόλοιπη ΑΜΘ       

Την διαπίστωση ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών για την Πρωτοχρονιά, επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης.

Η Αλεξανδρούπολη εδώ και ενάμιση μήνα παρουσιάζει υψηλή πληρότητα, όπως ανέφερε, διότι είναι μια περιοχή με ήπιο κλίμα, προσφέρεται για city break και θεωρείται εύκολος προορισμός για εορταστικό τριήμερο. Την προτιμούν εγχώριοι και ξένοι τουρίστες, κυρίως Βαλκάνιοι, οι οποίο ταξιδεύουν εκτός χώρας ειδικά την Πρωτοχρονιά για να γιορτάσουν σε κάποιο ξενοδοχείο.

«Είναι 1η επιλογή για Βούλγαρους, Τούρκους, αλλά και Έλληνες. Εκτός αυτού είναι μια πόλη που αποκτά πλέον και άλλο στρατηγικό χαρακτήρα, οπότε με την ανάπτυξη της ενεργειακής ταυτότητας θα δημιουργήσει ένα ρεύμα επισκεπτών και μέσα στο χειμώνα» δήλωσε ο κ. Παλακίδης στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Το ενεργειακό κόστος βέβαια έχει οδηγήσει σε μια άνοδο στις τιμές διαμονής, όχι δραματική, αφού όπως διευκρίνισε, οι ξενοδόχοι της Θράκης είναι συνετοί και έχουν προχωρήσει σε λογικές αυξήσεις.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες στην Αλεξανδρούπολη συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά μιας 12μηνης λειτουργίας, αφού εκτός των εταιρικών πελατών τους, έχουν αναπτυχθεί και διάφορα είδη τουρισμού, όπως ο συνεδριακός που βοηθούν στην επιβίωση τους σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία στο υπόλοιπο τμήμα του νομού, όπου η μείωση των αποστάσεων ελαχιστοποιεί την ανάγκη για διαμονή εκεί.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι η Αλεξανδρούπολη αντέχει την δημιουργία περισσότερων ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Σύμφωνα με τον κ. Παλακίδη, «το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί είναι η στροφή στα εποχιακά ξενοδοχεία, αφού ο καλοκαιρινός χαρακτήρας της πόλης αναπτύσσεται τελευταία, έτσι που στο μέλλον αυτό που μπορούμε να δούμε είναι τα season ξενοδοχεία. Γι’ αυτό κάποιοι επιχειρηματίες σε πιο μικρά καταλύματα θα μπορούσαν να επενδύσουν στην εποχιακή λειτουργία. Εμείς θα τους καλοδεχθούμε και θα τους κατευθύνουμε» πρόσθεσε.

Με καλές πληρότητες πορεύεται προς τα Χριστούγεννα η ΑΜΘ

Με σταθερά βήματα και καλές πληρότητες πορεύεται προς τα Χριστούγεννα και η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που επενδύει στον 12μηνο τουρισμό, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Αθανάσιος Τσώνης.

«Μετά από μια πολύ πετυχημένη καλοκαιρινή σεζόν, συνεχίζοντας τις δράσεις που υπαγορεύει ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για την ανάπτυξη όλης της περιοχής, βλέπουμε ανταπόκριση και ενδιαφέρον από τον κόσμο και τον χειμώνα.

Πλέον τόσο η Αλεξανδρούπολη, όσο και η Καβάλα έχουν καταστεί city break προορισμοί και σημειώνουν πολύ υψηλές πληρότητες, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες και για την Ξάνθη, που προσφέρεται για χειμερινός προορισμός και εξορμήσεις στη φύση, όπως και τη Δράμα και την Κομοτηνή.

Την ίδια ώρα, εκτός από το θεματικό πάρκο της Ονειρούπολης, βλέπουμε αντίστοιχη πρωτοβουλία για τη δημιουργία θεματικού πάρκου (το Πάρκο του Πινόκιο) και στην Κομοτηνή, όπως επίσης και τη δημιουργία χριστουγεννιάτικου χωριού στο Σουφλί και αλλού. Είναι σημαντικό να ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο το έργο της Περιφέρειας που έχει επενδύσει πολύ δυναμικά στον τουρισμό και ήδη τα αποτελέσματα είναι εμφανή», υπογράμμισε ο κ.Τσώνης.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο