Η Αλεξανδρούπολη στις 5 πόλεις που θα αποκτήσουν νέα Αστυνομικά Μέγαρα

Τέλος Φθινοπώρου η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Τα νέα κτίρια στόχο θα έχουν να ικανοποιούν όλες τις απαραίτητες σύγχρονες προδιαγραφές

Σε δημοπράτηση βγήκε το πολυαναμενόμενο έργο που περιλαμβάνει πέντε νέα Αστυνομικά Μέγαρα. Το έργο δημοπρατείται με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών που ειδικεύονται στα μεγάλα κτιριακά έργα. Αναθέτουσα Αρχή είναι η ΚΤΥΠ Α.Ε. Το κόστος του έργου είναι με τον ΦΠΑ 70,43 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 56,8 εκατ. ευρώ). Περιλαμβάνει την μελέτη, κατασκευή χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση των Αστυνομικών Μεγάρων στην Πάτρα, τη Λευκάδα, την Καρδίτσα, την Βέροια και την Αλεξανδρούπολη.

 Τέλος Φθινοπώρου η εκδήλωση ενδιαφέροντος

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους αναδόχους είναι η 22α Νοεμβρίου 2022. Στη συνέχεια η επιτροπή διαγωνισμού θα αποφασίσει για το ποια σχήματα θα περάσουν στην Β’ φάση όπου θα αποφασιστεί το τελικό αντικείμενο του έργου και θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές των σχημάτων που επιθυμούν να αναλάβουν το έργο. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 360 μήνες (30 χρόνια) από την υπογραφή της.

Τα πρώτα 2-3 χρόνια αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο όπου θα ανεγερθούν τα πέντε αστυνομικά μέγαρα. Το έργο είχε εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τον περασμένο Ιούλιο. Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό έργο ΣΔΙΤ που δημοπρατεί η ΚΤΥΠ η οποία επίσης έχει σε διαγωνισμό 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, τα τέσσερα δικαστικά μέγαρα στην Κεντρική Μακεδονία και τον διπλό διαγωνισμό για τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας.

Σύγχρονα κτίρια

Τα νέα κτίρια στόχο θα έχουν να ικανοποιούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία τους. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτουν χώρους προσωρινής κράτησης, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους φύλαξης πειστηρίων, αποθήκες όπλων, σκοπευτήρια ενώ παράλληλα θα λειτουργούν χώρος κυλικείου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσες εκπαίδευσης. Τα κτίρια θα προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες και τους εργαζόμενους και θα συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών και προανακριτικών υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, επιλύεται το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. καθώς η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε νέα, σύγχρονα κτίρια με τους απαραίτητους χώρους και υποδομές θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για το σύνολο του προσωπικού που υπηρετούν σε αυτές.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο