efhmerida1

Η Αλεξανδρούπολη μεταξύ των 5 κορυφαίων προορισμών της Aegean για τα Χριστούγεννα

To αεροδρόμιο «Δημόκριτος», καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε καθημερινή βάση, εξυπηρετεί 600 με 700 επιβάτες από όλη την Θράκη

Μεταξύ των 5 κορυφαίων προορισμών της Aegean, από τη βάση της Αθήνας, είναι το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, για τα φετινά Χριστούγεννα. Εξάλλου, το αεροδρόμιο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε καθημερινή βάση, εξυπηρετεί έως και 700 επιβάτες, απ’ όλη την Θράκη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αερολιμενάρχη του αεροδρομίου «Δημόκριτος» Στέλιο Ζαντανίδη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, «τον χειμώνα είμαστε το 6ο αεροδρόμιο της χώρας σε αριθμό πτήσεων προς Αθήνα. Για ένα περιφερειακό αερολιμένα μεσαίου μεγέθους όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο επίτευγμα».

 Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Έλληνες για τα Χριστούγεννα

Ταξίδι στο εξωτερικό, με τους παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς όπως Βιέννη, Παρίσι, Γενεύη αλλά και Κρακοβία, Ελσίνκι και Όσλο επιλέγουν για τη φετινή εορταστική περίοδο οι Έλληνες, όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία της ελληνικής αεροπορικής Aegean Airlines.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας η κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων κινείται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που καταδεικνύει την υψηλή ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια αναψυχής και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Οι αυξημένες προσφορές της προηγούμενης περιόδου από την εταιρεία και κυρίως η ανάγκη για απόδραση ενίσχυσαν τη ζήτηση στις πτήσεις τόσο των Χριστουγέννων, όσο και της Πρωτοχρονιάς, με τις πληρότητες στα περισσότερα από τα 145 δρομολόγια του δικτύου της Aegean σε 100 προορισμούς να ξεπερνούν το 80%, το 85% ή και ανά περίπτωση και το 90%, μία βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα προμηνύοντας μια ακόμη μεγάλη έξοδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι Έλληνες προτιμούν να ταξιδέψουν την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού οι πληρότητες για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς εμφανίζονται ελαφρώς χαμηλότερες (από 78% έως 83%).

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυναμική όσον αφορά το peak των Χριστουγέννων, έχοντας μέση πληρότητα από και προς την Αθήνα που υπερβαίνει το 85% και από και προς Θεσσαλονίκη σχεδόν 90%.

Αντίστοιχα, το Σάββατο 28/12 και η Κυριακή 29/12 καταγράφουν τη μεγαλύτερη μέση πληρότητα από και προς Αθήνα (περισσότερο από 80%) και από και προς Θεσσαλονίκη (85%) για όσους επιλέξουν να υποδεχτούν το νέο έτος μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί Εξωτερικού

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, το ελληνικό επιβατικό κοινό προτιμάει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, κυρίως στους «παραδοσιακούς» χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί εξωτερικού για τα Χριστούγεννα 2024 και την Πρωτοχρονιά 2025, σύμφωνα με τις κρατήσεις της Aegean, είναι:

από τη βάση της Αθήνας Λισαβώνα, Γενεύη, Κοπεγχάγη, Βιέννη, Παρίσι

από τη Θεσσαλονίκη Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη και Μόναχο.

Φυσικά, στις επιλογές των Ελλήνων εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται και προορισμοί, λιγότερο «παραδοσιακοί», αλλά σίγουρα «χειμερινοί», όπως η Κρακοβία, το Ελσίνκι, αλλά και το Όσλο.

Προορισμοί Εσωτερικού

Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί εσωτερικού από τις βάσεις της Αθήνας για τα Χριστούγεννα 2024 και την Πρωτοχρονιά 2025, είναι το Ηράκλειο, η Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, η Μυτιλήνη και η Ρόδος. Από τη βάση της Θεσσαλονίκης είναι Ρόδος, Χανιά, Μυτιλήνη, Ηράκλειο και Χίος.

Τέλος, σημειώνεται πως οι πληρότητες στο δίκτυο εσωτερικού από τις βάσεις της AEGEAN σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εμφανίζονται χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες του δικτύου εξωτερικού, με την επιβατική κίνηση να τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από φοιτητές, αλλά και επαγγελματίες που εργάζονται σε διαφορετικό τόπο από τον τόπο καταγωγής τους.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr