efhmerida1

H λίστα του Politico με τους πιο παράξενους, νέους ευρωβουλευτές: Ανάμεσά τους και η κα Γαλάτω Αλεξανδράκη

Το Politico δημοσίευσε τη λίστα με τους «πιο άγριους και παράξενους», όπως τους χαρακτηρίζει, νέους ευρωβουλευτές που εξελέγησαν την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών 2024 από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει «έναν Κύπριο σταρ του YouTube, έναν τραγουδιστή κατά της διαφθοράς από τη Βουλγαρία, μια Ελληνίδα κρεοπώλη που σχεδόν κανείς δεν έχει δει ποτέ και έναν πρώην οδηγό αγώνων που κατηγορείται ότι έκανε χαιρετισμό του Χίτλερ».

Και από τους 23 ευρωβουλευτές με τους οποίους ασχολείται, οι 4 σχετίζονται με την Ελλάδα και την Κύπρο. Συγκεκριμένα, ασχολείται με τον Φειδία Παναγιώτου, τη Γαλάτω Αλεξανδράκη, την Αφροδίτη Λατινοπούλου και τον Φρέντη Μπελέρη.

Φειδίας Παναγιώτου

«Από το YouTube στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο 25χρονος influencer πίσω από viral επιτυχίες στο YouTube κατετάγη τρίτος στην Κύπρο. Έχει 2,1 εκατομμύρια συνδρομητές και έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές για το βίντεό του με τίτλο ”Ανάγκασα τον Έλον Μασκ να με αγκαλιάσει” και 5 εκατομμύρια για ένα που ονομάζεται ”Έζησα στο αεροδρόμιο για 7 ημέρες δωρεάν”. Αν τον δείτε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θα είναι επειδή είναι καθ’ οδόν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και έχει πει ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα. Έχει κάνει vlog για τις προσωπικές λεπτομέρειες του χωρισμού του, αλλά θα είναι τόσο οδυνηρά διαφανής όταν πρόκειται για συναντήσεις στο λόμπι;».

fidias_4a89b.jpg

Γαλάτω Αλεξανδράκη

«Ίσως είναι τώρα ο κρεοπώλης των Βρυξελλών; Η Γαλάτω Αλεξανδράκη, 76 ετών, είναι συνταξιούχος κτηνοτρόφος που διατηρεί κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες της στο διαδίκτυο. Ούτε μία. Αλλά είναι τόσο γνωστή σε τοπικό επίπεδο που δεν έκανε εκστρατεία ούτε έδωσε συνέντευξη. Και παρόλα αυτά κέρδισε μια έδρα για το εθνικιστικό κόμμα Ελληνική Λύση, το οποίο ήρθε δεύτερο μετά τη Νέα Δημοκρατία που συνδέεται με το ΕΛΚ. Δεν έχει πει ακόμη αν θα πάρει τη θέση».

galato_4a93f.jpg

Αφροδίτη Λατινοπούλου

«Η θεά του body shaming. Πήρε το όνομά της από την Ελληνίδα θεά της ομορφιάς, η Λατινοπούλου εκδιώχθηκε από το ελληνικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από body shaming σε μια τηλεοπτική παρουσιάστρια. Κέρδισε μια θέση με το κόμμα ”Φωνή Λογικής”, το οποίο υποστηρίζει ισόβιες φορολογικές απαλλαγές για γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Είναι κατά των αμβλώσεων και της μετανάστευσης και θέλει να απαγορεύσει στα μέλη της LGBTQI κοινότητας να εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα».

latinopoulou_14777.jpg

Φρέντης Μπελέρης

«Ο φυλακισμένος δήμαρχος. Ο Μπελέρης γιόρτασε την εκλογή του ως Έλληνας ευρωβουλευτής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε φυλακή της Αλβανίας. Ο Μπελέρης εξελέγη δήμαρχος της αλβανικής παράκτιας πόλης Χειμάρρα μόλις λίγες ημέρες αφότου συνελήφθη με την κατηγορία για εξαγορά ψήφων. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποδοκιμάσει την κίνηση ως αλβανική προσπάθεια να ματαιώσει τις πολιτικές δραστηριότητες της ελληνικής μειονότητάς της».

fredi_35409.jpg

Το δημοσίευμα του Politico εδώ.

dnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr