Γονείς Ελένης Τοπαλούδη: Θέλουν να μας εξαντλήσουν ψυχικά και οικονομικά

Χθες η υπόθεση του βιασμού και της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, το 2018, εισήχθη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Η δίκη διεκόπη για τις 10 Μαρτίου, έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης του Αλβανού κατηγορούμενου, γιατί ο ένας συνήγορος του 22χρονου διορίστηκε πρόσφατα και ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία.

«Δυστυχώς διακόπηκε η δίκη γιατί ο δικηγόρος του ενός από τους δύο ορίστηκε από την οικογένειά του μόλις την Παρασκευή και δεν μας ενημέρωσε κανένας για να μην έρθουμε. Θεωρώ αυτονόητο ότι έπρεπε να έρθουμε για να ξεκινήσει η διαδικασία. Αυτοί που είχαν δύο χρόνια τη δυνατότητα να ορίσουν δικηγόρο για να τους εκπροσωπήσει στο Εφετείο δεν το έκαναν. Για ποιο λόγο το έκαναν την τελευταία στιγμή; Για αυτό οργιστήκαμε. Επιδιώκουν- όπως και πρωτόδικα με τους θεατρινισμούς και τα καμώματα- και στον δεύτερο βαθμό να μας εξαντλήσουν ψυχικά και οικονομικά; Όσο κι αν θέλουν να το κάνουν δεν θα το πετύχουν. Όσο κι αν θέλουν να εξαντλήσουν την οικογένεια Τοπαλούδη ηθικά και οικονομικά δεν θα το κατορθώσουν», υπογράμμισε ο πατέρας της φοιτήτριας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Tο σύστημα, τόνισε, καταδικάζει τους γονείς των θυμάτων σε έναν ψυχολογικό και οικονομικό Γολγοθά. Παράλληλα επανέλαβε ότι τα ισόβια πρέπει να εκτίονται στο ακέραιο.

Πρωτόδικα, είχαν επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους- έναν 24χρονο σήμερα Έλληνα και έναν 22χρονο Αλβανό- ισόβια και κάθειρξη 15 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών. «Είχαμε πει ότι θα ήμασταν ικανοποιημένοι με το επιβληθεί το ανώτατο που προβλέπονταν από τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα που ίσχυε τότε. Αυτό επιβλήθηκε. Στη συνέχεια, υπήρξε μικρή αυστηροποίηση των ποινών, τα 16 χρόνια γίνονται 18. Αυτό είναι κατ’ ευφημισμό αυστηροποίηση», τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

«Αν κάποιος είναι τέτοιο τέρας, αν κάτσει στη φυλακή 18 αντί για 16 χρόνια, ποσώς θα τον επηρεάσει. Ποσώς κάποιον μελλοντικό δολοφόνο και βιαστή θα τον αποτρέψει. Αυτό που πραγματικά θα τον αποτρέψει θα είναι μια πραγματική έκτιση της ποινής στο ακέραιο, για τα ισόβια. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό για αυτά τα τέρατα. Χωρίς να έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν έξω με βραχιολάκια και αδειούλες και να κάνουν τα ίδια και χειρότερα ενδεχομένως», τόνισε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Παράλληλα, επανέλαβε την έκκλησή του «να μπει επιτέλους στον ποινικό κώδικα ο όρος γυναικοκτονία ή παιδοκτονία και μαζί ο όρος οικογενειοκτονία, γιατί δολοφονούν ολόκληρες τις οικογένειες των θυμάτων για την υπόλοιπη ζωή τους και κανένας δεν πληρώνει για αυτό».

«Μας εμπαίζουν, μας κοροϊδεύουν», συμπλήρωσε από την πλευρά της η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κυριακή. «Είναι εμπαιγμός στο πρόσωπο των θυμάτων. Δεν υπάρχει σεβασμός, τίποτα το ανθρώπινο απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων», υπογράμμισε.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο