Γνωρίζοντας τα μυστικά της αρχαίας Μεσημβρίας

Πρώτη δράση του εκπαιδευτικού προγράμματος στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου
Νέο ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή, λίγες οι διαθέσιμες θέσεις

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία από τον κορωνοϊό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου διοργάνωσε την Κυριακή που μας πέρασε δράση η οποία στηρίζεται στον εκπαιδευτικό φάκελο του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ «ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ –ΖΩΝΗ. Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μουσείου μέσα από ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι ανακάλυψαν με τη συμμετοχή τους την αρχαία πόλη της Ζώνης και την ιστορία της παίζοντας ρόλους βασισμένους σ’ ένα παραμύθι που έχει γραφτεί ειδικά γι’ αυτήν.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ- ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ», η οποία εκτελείται μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Χαρακτηριστικά σε σχετική με το θέμα ανάρτησή του στο διαδίκτυο το Μουσείο ευχαρίστησε ονομαστικά για το κέφι τους όσους φίλους και φίλες συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση!

 

Νέο ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή, λίγες οι διαθέσιμες θέσεις

 Λόγω της μικρής αύξησης στον επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών στους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους βάσει της νέας απόφασης υπ’αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 35169 (ΦΕΚ 2366/Β/05-06-2021)

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 μπορούν να δηλώσουν επιπλέον 4 άτομα συμμετοχή!

Σε περίπτωση βροχόπτωσης την Κυριακή 13 Ιουνίου, η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Οι θέσεις για την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 έχουν κλείσει!

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής όσων έχουν ήδη δηλώσει, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγκαίρως στο 25510-26103, τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την υλοποίηση του προγράμματος. Σε περίπτωση ακύρωσης της τελευταίας στιγμής, παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε τηλεφωνικώς στο 25510-96214, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των συμμετεχόντων.

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 7 έως 14 ετών.

Γονείς και παιδιά συμμετέχουν εξ’ ίσου στη δράση!

Σημείο συνάντησης: Η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης.

Ώρα συγκέντρωσης: 10.45 π.μ.

Ώρα έναρξης: 11 π.μ.

Διάρκεια: 2 ώρες.

Συμμετοχή – είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο: Ελεύθερη

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είκοσι (20) ανά ημέρα διεξαγωγής.

 

Ολγα Τατσίδου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο