Γκαρά: «Υποσχέθηκαν φοροελαφρύνσεις και ανάπτυξη, φέρνουν λιτότητα και μείωση εισοδημάτων»

Ομιλία στο ν/σ για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τα θέματα της οικονομίας εξαπέλυσε η Νατάσα Γκαρά,  Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022 – 2025.

Η κα Γκαρά τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν στήριξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας την πραγματική οικονομία, τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία επιχείρηση, αλλά έρχεται σήμερα να καταργήσει, εντός του 2022, ακόμη και τις ελάχιστες φοροελαφρύνσεις και τα μέτρα στήριξης που η ίδια έλαβε, εν μέσω κρίσης. Πουλώντας την ίδια στιγμή ψέματα στους πολίτες ότι προχωρά σε μέτρα ελαφρύνσεων.

«Καταργείτε τα μέτρα ενίσχυσης,  τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τις μειώσεις ΦΠΑ σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και πολλά ακόμη. Παραδεχτείτε επιτέλους ότι είπατε ψέματα, κοροϊδέψατε τους πολίτες, χρησιμοποιήσατε ψηφοθηρικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μόλις ανήλθατε στην εξουσία, τους γυρίσατε την πλάτη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Βουλευτής Έβρου απευθυνόμενη στους Υπουργούς της κυβέρνησης σημείωσε τα εξής: «με την ύφεση σήμερα άνω του 7%, πως θα καλύψετε την τρύπα των 16 δις μέχρι το 2023, για να φτάσετε στα επιθυμητά πλεονάσματα; Από την αφαίμαξη των πολιτών; Από τη φοροεπιδρομή και την εκποίηση της πρώτης κατοικίας των πολιτών, μέσω των οποίων προσβλέπετε σε αύξηση των εσόδων από φόρους κατά 28%»;

Παράλληλα, η κα Γκαρά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που επιχειρεί η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο, βάζοντας πωλητήριο – μέσω των ιδιωτικοποιήσεων – σε ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, Λιμάνια, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ κλπ.

Επιπλέον στην τοποθέτησή της η Αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έθεσε και το θέμα της συνεχούς αύξησης των τιμών στο ρεύμα, στα σούπερ μάρκετ, στο κόστος της καθημερινότητας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση όχι απλά επιτρέπει αλλά και επιδιώκει αυτήν την ακρίβεια, για να μεγενθύνουν τα πλούτη τους οι λίγοι και να οδηγηθεί στη χρεοκοπία η μεσαία τάξη.

Επίσης, η κα Γκαρά υπογράμμισε: «Υποσχεθήκατε καλοπληρωμένες δουλειές και φέρνετε μείωση εισοδημάτων και αφαίμαξη των πολιτών. Υποσχεθήκατε ανάπτυξη και φέρνετε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Υποσχεθήκατε  φοροελαφρύνσεις και στήριξη της μεσαίας τάξης και στο Μεσοπρόθεσμό αναφέρετε ότι τις καταργείτε. Ψέματα και εμπαιγμός είναι το κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής σας».

Κλείνοντας ανέφερε: «το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα καθρεφτίζει την ιδεοληπτική, υφεσιακή, αντικοινωνική, καταστροφική κι επικίνδυνη για τους πολίτες πολιτική σας. Δεν δίνετε καμία προοπτική, καμία ανάσα, κανένα εχέγγυο ανάπτυξης κι ευημερίας. Όσα ψέματα και επικοινωνία τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσετε, η πραγματικότητα σας διαψεύδει. Αντί να αφουγκραστείτε την κοινωνία που στενάζει, σφίγγετε περισσότερο τη θηλιά  με βλέμμα αλαζονείας κι απαξίωσης, σαν άλλοι Λουδοβίκοι. Και αυτό η κοινωνία δεν το ανέχεται.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο