Γκαρά: «Η “Λίστα Πέτσα” ενισχύει ΜΜΕ που ξεπλένουν τη Χρυσή Αυγή και αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας»

“Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τα νοσηρά φαινόμενα αναπαραγωγής fake news και ρατσιστικού λόγου”, τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

35 και πλέον εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν από τον δημόσιο κορβανά στα ΜΜΕ με εντολή του Υφυπουργού κ. Πέτσα αδιακρίτως και με πρόσχημα την ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία του Covid-19. Την ώρα που η κοινωνία στενάζει, δομές υγείας, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη, η Κυβέρνηση δαπανά δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ, χωρίς έλεγχο, χωρίς διαφάνεια και χωρίς κριτήρια. Αποτέλεσμα αυτού να ενισχύονται ΜΜΕ που προβάλλουν καθημερινά συνομωσίες για την ανυπαρξία του ιού ή ρατσιστικό λόγο με επιθέσεις σε πολίτες και δολοφονία χαρακτήρων” αναφέρει σε παρέμβασή της η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Όπως τονίζει, “το προηγούμενο διάστημα, στη «Λίστα Πέτσα» εντάχθηκαν ΜΜΕ ανύπαρκτα, χωρίς περιεχόμενο ή λειτουργία, χωρίς αναγνώστες, ΜΜΕ που διασπείρουν καθημερινά fake news, που προτρέπουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες, που εν γένει δεν τηρούν καμία αρχή δεοντολογίας ή αξιοπιστίας.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η «Λίστα Πέτσα» ενίσχυσε με 7.000 ευρώ τηλεοπτικό κανάλι που ξεπλένει ακόμα και την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, οι δημοσιογράφοι του οποίου φτάνουν μάλιστα στο σημείο να καθυβρίζουν τη Μάγδα Φύσσα. Η ενίσχυση τέτοιου είδους ΜΜΕ αποτελεί προσβολή στο δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Τελικά, η «Λίστα Πέτσα» συνέβαλε στην ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία ή είχε αποκλειστικό σκοπό την εξαγορά της κυβερνητικής στήριξης και ασυλίας από τα πληρωμένα ΜΜΕ, αδιαφορώντας έτσι για το τι είδους ΜΜΕ θα χρηματοδοτηθούν;”, διερωτάται η βουλευτής.

Και καταλήγει: “Επιμένουμε να ζητούμε από την Κυβέρνηση τα κριτήρια με τα οποία μοιράζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού μέσα από τις «Λίστες Πέτσα». Ζητούμε τον απολογισμό για την αποτελεσματικότητα της «καμπάνιας». Ζητούμε το Εθνικό Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να επιτελέσει τον ρόλο του για φαινόμενα αναπαραγωγής ρατσιστικού, φασιστικού λόγου και ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Ζητούμε να τηρηθεί επιτέλους η δεοντολογία, η ισοτιμία, η αμερόληπτη ενημέρωση. Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τα νοσηρά φαινόμενα αναπαραγωγής fake news και ρατσιστικού λόγου”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο