Γκαρά: Η αποτυχία της κυβέρνησης με την πανδημία συνεχίζεται και στον Έβρο

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Το επιτελικό κράτος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έκανε και πάλι το “θαύμα” του! 

 

Σε δήλωσή της, σχετικά με το lockdown που επέβαλλε η κυβέρνηση στον Έβρο και συγκεκριμένα στον Δήμο Διδυμοτείχου, η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά,  υπογραμμίζει:

Την ώρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ήμερα που ο κορωνοϊός  έπληξε τη χώρα μας, και με τα δεδομένα, δυστυχώς, να δυσχεραίνουν καθημερινά, χθες πληροφορηθήκαμε την ένταξη και του Δήμου Διδυμοτείχου στο «κόκκινο» και τις περιοχές που βρίσκονται υπό αυξημένο κίνδυνο και σκληρή επιτήρηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες. Διότι αρνείται ένα χρόνο τώρα να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των Δημόσιων Νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις, να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων, να ενισχύσει και να προφυλάξει επαγγελματίες και εργαζόμενους. Αρκείται στο να επιβάλλει σκληρά οριζόντια lockdown και περιορισμούς, γεγονός όμως που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Η λογική της κυβέρνησης «βλέποντας και κάνοντας» αποδεικνύεται αναποτελεσματική.

Οι κάτοικοι του Έβρου, οι φορείς του Νομού, οι δημότες του Δήμου Διδυμοτείχου, ζητούν ενημέρωση. Ζητάμε στοιχεία. Ζητάμε να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, για τα οποία η περιοχή μας τέθηκε «στο κόκκινο». Και, φυσικά, να μάθουμε ποια μέτρα θα ληφθούν. Ζητάμε στοχευμένα κι αποτελεσματικά μέτρα. Διότι η αναστολή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί με οριζόντιες αποφάσεις κατασταλτικού χαρακτήρα.

Οι πολίτες του Έβρου όλο αυτό το διάστημα τηρούν με προσοχή τα μέτρα προστασίας. Αντιθέτως, η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί κατώτερη των περιστάσεων. Πριν λίγους μήνες σημειώθηκαν δεκάδες κρούσματα κι ευρεία εξάπλωση στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, λόγω των ελλιπών μέτρων προφύλαξης και θωράκισης που παρατηρούνται σε όλο το Δημόσιο Συστήμα Υγείας. Σήμερα, δυστυχώς, βλέπουμε να έχουμε τις ίδιες εξελίξεις και στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, χώρο ελεγχόμενο μεν, αλλά με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους να είναι και σε αυτή την περίπτωση τραγικά απόντες.

Το «επιτελικό μπάχαλο» της κυβέρνησης, με τη ζημιά που προκαλείται σε όλα τα επίπεδα, συνεχίζεται. Τους καλούμε έστω και τώρα να σοβαρευτούν. Να σταματήσουν να προκαλούν την κοινωνία και να πουν στην πράξη πως θα προστατεύσουν, θα ενισχύσουν και θα στηρίξουν τους κατοίκους του Έβρου.   

 

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Ενώ ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες δύο μέρες ανακοίνωσε  6 και 5 κρούσματα για όλο τον Έβρο οι “άριστοι” του Μητσοτακικού κράτους  έβαλαν στο κόκκινο το Διδυμότειχο,  λαμβάνοντας  πιθανόν υπόψη τους τα κρούσματα της σχολής αστυφυλάκων, η οποία  όμως είναι μια κλειστή δομή  που εύκολα μπορεί να ελεγχθεί και για αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα κρούσματα σε αυτά του νομού. 

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν   με τι ερασιτεχνισμό και προχειρότητα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας ακόμη και αυτά της υγείας.

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε  το σκεπτικό τους και φυσικά την επιστημονική τεκμηρίωση με την οποία πήραν αυτή την  απόφαση“.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο