Γκαρά: 8 χρόνια από το “μαύρο” στην ΕΡΤ από τη ΝΔ

Δήλωση της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ 

 

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Σίμος Κεδίκογλου, κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μία κίνηση που, για πολλούς, έφερε την αρχή του τέλους για τη θητεία της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Η βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νατά Γκαρά, με αφορμή τη σημερινή μέρα, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τη μέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία, φιμώνοντας την Ενημέρωση. Κανείς δεν ξεχνά τη μαύρη σελίδα που γράφτηκε.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων για την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με όλες του τις δομές σε ανάπτυξη.

Στην τετραετία 2015-2019 η ΕΡΤ ξαναστάθηκε στα πόδια της, χιλιάδες εργαζόμενοι ξαναβρήκαν τη δουλειά τους, αποκαταστάθηκαν λειτουργίες και υπηρεσίες που υπολειτουργούσαν, είτε είχαν παγώσει, δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες, ενώ μπήκαν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη κι ενδυνάμωση του δημόσιο ρόλου της Ραδιοτηλεόρασης.

Σήμερα, η μόνη έγνοια της Κυβέρνησης είναι πως θα συρρικνώσει τα Δημόσια Μέσα και θα μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα κυβερνητικό φερέφωνο. Συνεχή περιστατικά λογοκρισίας, στρέβλωση της πραγματικότητας, ραβασάκια για απόκρυψη ειδήσεων, παρεμβάσεις, καρατομήσεις προϊσταμένων, αναγκαστικές μετακινήσεις εργαζομένων και αθρόες προσλήψεις με ανύπαρκτα ή αμφιλεγόμενα κριτήρια, αποτελούν τα έργα και τις ημέρες του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει την ΕΡΤ υπό τον άμεσο έλεγχό του.

Όλα τα παραπάνω σκιαγραφούν, με τον καλύτερο τρόπο, την αντίληψη που έχει ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του για τη δημοσιογραφία, τη δεοντολογία και την ενημέρωση των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η χώρα μας κατρακυλάει σε όλες τις μετρήσεις για την ελευθερία του Τύπου.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πίστη στον δημόσιο, κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα της ΕΡΤ, βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και των σωματείων οι οποίοι αγωνιούν και αγωνίζονται για να παραμείνει η ΕΡΤ μια πραγματικά Δημόσια και ποιοτική Ραδιοτηλεόραση.

Είναι αναγκαίο μέσα από έναν ανοιχτό κι εκτενή διάλογο να καταρτίσουμε τον οδικό χάρτη που θα επαναφέρει στην ΕΡΤ την αυτονομία της, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημόσια λογοδοσία και την κοινωνική ανταποδοτικότητα. Ελευθερία, αξιοπρέπεια, ποιότητα, εργασία, απέναντι στο «μαύρο»”. 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο