Γιορτές με απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

Οι μετακινήσεις των πολιτών θα συνεχίσουν να έχουν περιορισμούς και sms, έστω και αν η οικονομία ανοίξει σταδιακά και με προσοχή

 

Μπορεί ο σχεδιασμός της άρσης των μέτρων τα οποία τέθηκαν σε ισχύ να βρίσκεται στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι γιορτές φέτος δεν θα έχουν απαγορεύσεις και μάλιστα αυστηρές.

Ενώ ήδη διακινείται πως ημέρα-ορόσημο άρσης των μέτρων είναι η 7η Δεκεμβρίου, ένα από τα χαρακτηριστικά των περιοριστικών μέτρων, η μετακίνηση από Νομό σε Νομό δεν πρόκειται να αλλάξει, βάζοντας τέλος στα σχέδια για εκδρομές την περίοδο των Χριστουγέννων.

Άλλωστε μια γεύση για το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας ότι η άρση των μέτρων θα γίνει αυστηρά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε το Star Channel, οι μετακινήσεις των πολιτών θα συνεχίσουν να έχουν περιορισμούς και sms, έστω και αν η οικονομία ανοίξει σταδιακά και με προσοχή.

Ως εκ τούτου, για όλο το διάστημα των εορτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:

  1. Δε θα γίνεται καμία μετακίνηση από Νομό σε Νομό
  2. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά χειμερινά θέρετρα
  3. Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα

Επίσης, θεωρείται δεδομένο ότι το βράδυ των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμός σε σπίτια.

Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από Νομό σε Νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.

Πηγή: voria.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο