Γιαννόπουλος: 7χρονο παιδί στην Πάτρα φόρεσε κάλτσες για πρώτη φορά

Ο Κ. Γιαννόπουλος μίλησε για το 7χρονο παιδί που βρέθηκε στην Πάτρα, τις εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου και για τις πρόσφατες αλλαγές σχετικά με τη λειτουργία των δομών

Για την περίπτωση του 7χρονου παιδιού που εντοπίστηκε να κοιμάται στη βροχή έξω από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Χαμόγελου του ΠαιδιούΚώστας Γιαννόπουλος.

Το παιδάκι βρέθηκε στις σκάλες του θεάτρου εν μέσω κακοκαιρίας, χωρίς έστω μια κουβέρτα, ενώ όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος «αυτό που που μας έκανε εντύπωση, ήταν το ότι όταν το κάναμε μπάνιο κατευχαριστήθηκε το ζεστό μπάνιο και τη φροντίδα. Και εκείνο που μας έκανε επίσης πολύ περισσότερη εντύπωση ήταν όταν του βάλαμε τις κάλτσες μαζί με τα άλλα ρούχα. Ενθουσιάστηκε γιατί ήταν πρώτη φορά που φορούσε κάλτσες».

Ο κ. Γιαννόπουλος είπε επίσης ότι το παιδάκι εντοπίστηκε από πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε το Χαμόγελο του Παιδιού καλώντας στο 1056, τονίζοντας τη σημασία του να υπάρχει ευαισθησία και εγρήγορση και από τη μεριά των πολιτών. 

Για τη λειτουργία των δομών

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα της λειτουργίας των προνοιακών Δομών, λέγοντας πως το Χαμόγελο του Παιδιού έχει πιστοποίηση φροντίδας πολλών βαθμίδων, περνώντας πολλούς ελέγχους, και πρόσθεσε ότι «δεχόμαστε πολύ τακτικά ελέγχους το τελευταίο διάστημα που δεν στέκονται μόνο στα κτιριακά, αλλά ελέγχουν και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η όλη διαδικασία».

Ποιος πρέπει να αποφασίζει για τις διοικήσεις των δομών

Κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε σκεπτικός σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αφού όπως είπε «Αν σκάσει κάτι σε ένα σπίτι, να το στείλουν κατευθείαν στον εισαγγελέα. Αν δεν το κάνουμε, ναι, είμαστε υπόλογοι, αλλά θα μπορεί όμως να μας αλλάξει ο υπουργός; Να μας αλλάξει ο υπουργός τη διοίκηση και όχι το δικαστήριο; Αυτό μας φοβίζει».

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του