Για πέμπτη μέρα στις φλόγες η Αλεξανδρούπολη – Στη Ροδόπη κατευθύνεται το πύρινο μέτωπο

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος όλων των χωριών δυτικά του νομού, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Κώστα Καντούρη, ενώ όπως μετέφερε όλα δείχνουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα δυτικά, δηλαδή προς τον νομό Ροδόπης, όπου κατευθύνεται το μεγάλο μέτωπο, εκείνο που ξεκίνησε από τα ανατολικά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 58 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ συνδράμουν και 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Έντονη ανησυχία υπάρχει φυσικά για το μέτωπο στην Κίρκη και τη Δαδιά, αλλά και για τη Σαμοθράκη όπου χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε μία ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή, όπου το πεζοπόρο τμήμα περπατούσε τρεις ώρες ώστε να προσεγγίσει το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της δύσκολης κατάστασης από τις 2:30 τα ξημερώματα έκλεισε η Εγνατία Οδός. Νωρίς το πρωί, στον Κόμβο της Μάκρης, είχαν συγκεντρωθεί αυτοκίνητα εκδρομέων, με τουρκικές, γαλλικές, γερμανικές πινακίδες, οι οποίοι προσπαθούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Μάλιστα οι συστάσεις των αστυνομικών στους τουρίστες ως εναλλακτική διαδρομή είναι να μπουν στη Βουλγαρία, να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη μέσω Σόφιας ή Νυμφέου και μετά να κατευθυνθούν στην Ηγουμενίτσα, με τους περισσότερους να περιμένουν μήπως ανοίξει στη συνέχεια ο δρόμος.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του