Για μια άλλη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξ/πολης

Του Κώστα Πανταζίδη *                        

Θλίψη, απογοήτευση και οργή ήταν τα αισθήματα που αποτυπώθηκαν μετά την προσπάθεια που κατέβαλα να παρακολουθήσω την τελευταία διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μια συνεδρίαση που κράτησε 2,5 περίπου ώρες και τελικά διεκόπη.

Θα αναρωτιόνταν οι συμπολίτες μας τί συζητήθηκε αυτό το χρονικό διάστημα …. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στην προσπάθεια να καταλήξουν άπαντες για το πώς και το πού πρέπει να γίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο σε περίοδο covid.

Δυστυχώς, σαν ενεργός πολίτης και επι σειρά ετών αυτοδιοικητικός, αισθάνομαι την ανάγκη, με θλίψη να αναρωτηθώ, αν πρέπει αυτή η πόλη (και ο Δήμος συνολικά) να βιώνει τέτοιες καταστάσεις σε μια περίοδο που τα προβλήματα της κοινωνίας και του Δήμου μας ειδικότερα, είναι τεράστια, σε μια συνθήκη γενικευμένης κρίσης.

 

Η Αλεξανδρούπολη αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης από τη δημοτική αρχή αυτού του τόπου. Η προχθεσινή διαδικασία και λειτουργία του ανώτατου, κορυφαίου  οργάνου, του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου δεν της αρμόζει.

Έχει απόλυτη ανάγκη μια διαφορετική λειτουργία, ένα άλλο επίπεδο για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις και να τεθούν επί τάπητος ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου για το καλό των δημοτών.

Οι ευθύνες για την κατάσταση που αντικρίσαμε είναι συγκεκριμένες και από συγκεκριμένους και δεν είναι δίκαιο να αποδοθούν σε όλους.

Ας αναλογιστούν λοιπόν αυτοί που τις έχουν, να τις αναλάβουν όσο γίνεται γρηγορότερα για να αντιστρέψουν αυτήν την θλιβερή εικόνα.

Γιατί σε πολύ λίγο θα είναι αργά για τον τόπο μας. Και μια τέτοια απαξίωση δεν την αξίζει η Αλεξανδρούπολη.

 

Κώστας Πανταζίδης 

  •  Πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης επί δημαρχίας Σουλακάκη

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο