Γενί Ακίτ: «Βλέπει» απαγόρευση πρόσβασης στα σύνορα του Έβρου λόγω ΗΠΑ

H εφημερίδα γράφει πως «σύμφωνα με τα νέα μέτρα ασφαλείας, στην περιοχή των Φερών, η προσέγγιση του ποταμού Έβρου δεν επιτρέπεται χωρίς άδεια από τον ελληνικό στρατό» 

Πλάθει σενάρια απειλής και δημιουργεί κλίμα κατά Ελλάδας και ΗΠΑ η εφημερίδα Γενί Ακίτ, που βλέπει «απαγόρευση» εισόδου σε περιοχές δίπλα στον ποταμό Έβρο στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Κάτι βέβαια που ισχύει ανέκαθεν, για στρατιωτικούς λόγους.

Επισημαίνοντας πως «η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις», η εφημερίδα γράφει πως «ξεκίνησαν περιοριστικοί στρατιωτικοί έλεγχοι στον Έβρο. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα ασφαλείας, στην περιοχή των Φερών, η προσέγγιση του ποταμού Έβρου δεν επιτρέπεται χωρίς άδεια από τον ελληνικό στρατό».
Το δημοσίευμα αναφέρει πως η έντονη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή του Έβρου και η έλευση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα να ζητήσει η Ουάσιγκτον από την Αθήνα «λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στην παραμεθόριο περιοχή του Έβρου, με τις ελληνικές Αρχές να προχωρούν άμεσα σε νέα περιοριστικά μέτρα».

Η Γενί Ακίτ υποστηρίζει πως με τις απαγορεύσεις αυτές, Ελλάδα και ΗΠΑ προσπαθούν «ν’ αποκρύψουν στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται ακριβώς δίπλα στην Τουρκία», ενώ σημειώνει την έλευση Αμερικανών αξιωματούχων στην περιοχή κατά την εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η διαδικασία, η οποία συνεχίζεται με την ανάπτυξη των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα και η δημιουργία μιας ναυτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, στοχεύει στην κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Όλα αυτά είναι μέρος των σχεδίων της Ελλάδας, με στόχο όχι μόνο την Τουρκία αλλά για τον εκφοβισμό της «τουρκικής» μειονότητας στην Δυτική Θράκη» καταλήγει το προκλητικό δημοσίευμα, που φέρει τίτλο: «Σκανδαλώδης κίνηση από την Ελλάδα που καταφεύγει στις ΗΠΑ».

protothema.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο