“Γεύση” ανθρωπιάς και προσφοράς στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης από τον Κ. Πολυχρονόπουλο

 Η κοινωνική κουζίνα στήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι απέναντι από το Δημαρχείο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Του Γιώργου Πανταζίδη

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, έβαλε το καζάνι του, και μετά από λίγα λεπτά υποδέχθηκε πολλούς περαστικούς για να τους προσφέρει ένα πιάτο φαγητού.

Μυρίζει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, ειπώθηκε από τους παρευρισκόμενους. Και όχι άδικα. «Είναι ένας τρόπος γνωριμίας και συζητήσεων. Το φαγητό και η κουζίνα μας φέρνει πιο κοντά» μας είπε ο κ. Πολυχρονόπουλος

Ο «άλλος άνθρωπος» γνωρίζει όσο κανείς από αλληλεγγύη καθώς προσφέρει από τα χρόνια της μεγάλης κρίσης στην Αθήνα, διέξοδο και στήριγμα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας με το καθημερινό φαγητό που μοιράζει.

“Ο Άλλος Άνθρωπος” είναι η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Μέσω της Κοινωνικής Κουζίνας” η ομάδα του μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες 3.000 Αθηναίων. Η δράση έχει πλέον επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και έχει στηριχτεί από παρόμοιες ομάδες του εξωτερικού. Από το 2015 λειτουργεί το Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου στον Μεταξουργείο ως αποθήκη για τρόφιμα και Κέντρο Ημέρας στο οποίο μπορούν να βρούν ένα χώρο για να ζεσταθούν, να ξεκουραστούν και να ψυχαγωγηθούν άστεγοι και ευάλωτοι άνθρωποι.

Ο Κ. Πολυχρονόπουλος, φιλοξενούμενος της Ανεξάρτητης Κοινότητας Φάρος Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί για μια συνάντηση γνωριμίας και συζήτηση σήμερα στις 7μμ στο καφέ βιβλιοπωλείο Κάφκα.

Σημειώνεται ότι και αύριο Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι θα στηθεί και πάλι η Κοινωνική Κουζίνα στην αρχή του πεζοδρόμου της Οδού Μιαούλη, απέναντι από το Δημαρχείο.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο