Φυσιολατρικές διαδρομές στο Δάσος Δαδιάς, στο Δέλτα του Έβρου και στα μονοπάτια του Άβαντα

Η 21η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικτύου Natura 2000 και φέτος για πρώτη φορά θα γιορταστεί στη χώρα μας η ημέρα αυτή, καθώς και τα τριάντα χρόνια από τη δημιουργία του δικτύου, με τριάντα εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια, που διοργανώνονται από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και τις Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Οι άνθρωποι που εργάζονται για την προστασία των ειδών και του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας προσκαλούν το κοινό να επισκεφθεί και να γνωρίσει τις προστατευόμενες περιοχές συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου από το Δέλτα Έβρου και τις Πρέσπες, ως την Πίνδο, την Παμβώτιδα, την Πάρνηθα, το Μουστό της Πελοποννήσου, την Αλόνησο, την Κάρπαθο και τη Σαμαριά. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και πεζοπορίες στη φύση, ενημέρωση στα Κέντρα Πληροφόρησης, δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

Στο Νομό Έβρου

Α. Ξενάγηση στο Κέντρο Ενημέρωσης Δαδιάς και πεζοπορία στο Δάσος της Δαδιάς

Σάββατο 21 Μαΐου 2022, ώρες: 09:45 – 14:00 στο Κέντρο Ενημέρωσης Δαδιάς

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας αυτής το Σάββατο 21 Μαΐου, στο Κέντρο Ενημέρωσης Δάσους Δαδιάς. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00 με σύντομη ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000 και θα ακολουθήσει πεζοπορία στο δάσος μέσα από σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο πρόσφατα ανακαινισμένο Κέντρο Ενημέρωσης Δάσους Δαδιάς, καθώς και να παρακολουθήσουν ενημερωτικό ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς. Οι προβολές θα επαναλαμβάνεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2554032209.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Β. Φυσιολατρικές διαδρομές στο Δέλτα του Έβρου και τα μονοπάτια του Άβαντα

Κυριακή 22 Μαΐου 2022, ώρες: 09:00 – 15:00

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000, η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς διοργανώνει ξεναγήσεις σε δύο φυσιολατρικές διαδρομές, στο Δέλτα του Έβρου και στα μονοπάτια της περιοχής του Άβαντα (στο νότιο δασικό σύμπλεγμα του Έβρου). Οι ξεναγήσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής.

Δωρεάν μεταφορά για τις ξεναγήσεις

Αφετηρία το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, από όπου θα ξεκινήσουν λεωφορεία τις ακόλουθες ώρες:

  • 9:00 π.μ. και 11:00 π.μ. για το Δέλτα του Έβρου.
  • 9:00 π.μ. και 10:30 π.μ. για τα μονοπάτια του Άβαντα

Η διαδρομή στο Δέλτα του Έβρου θα έχει συνολική διάρκεια 4 ωρών και θα περιλαμβάνει τη μετακίνηση με το λεωφορείο και βαρκάδα στα κανάλια του υγροτόπου. Θα υπάρχει η δυνατότητα αφετηρίας από τις Φέρες.

Η διαδρομή στην περιοχή του Άβαντα θα πραγματοποιηθεί στο Σύμπλεγμα Καταρράκτη – Ληνού – Μυτερού και θα περιλαμβάνει τη μετακίνηση με το λεωφορείο και πεζοπορική διαδρομή στο μονοπάτια (θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαδρομών ανάλογα με τη δυσκολία τους).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2551061000 και 2555024310.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς

Πηγή: Alexandroupoli Online

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο