Φυσικό αέριο: Μόνο ένας δρόμος ασφαλτοστρώθηκε μέχρι στιγμής στην Απολλωνιάδα!

Παρά την προ 2 εβδομάδων παρέμβαση Δήμου και εισαγγελέα – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι από την σκόνη, ανοιχτές εδώ και 3 μήνες οι «πληγές» σε δρόμους της περιοχής  

Μόνο η οδός Βιζυηνού ήταν η «τυχερή», καθώς είδε πριν 10 μέρες να πέφτει επιτέλους πίσσα στις ανοιχτές «πληγές» της, τις οποίες εδώ και περίπου τρεις μήνες έχουν ανοίξει και στη συνέχεια καλύψει με χώμα τα συνεργεία για το έργο του φυσικού αερίου στην περιοχή της Απολλωνιάδας.

Χρειάστηκε για ακόμη μία φορά, όπως έγινε και για άλλες περιοχές της πόλης, μία «βροχή» από παράπονα και διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών, που με τη σειρά τους προκάλεσαν την παρέμβαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη προς την εισαγγελέα, ώστε να αναγκαστεί η εταιρεία να ρίξει πίσσα στα σημεία που έχει σκάψει. Όλοι θυμούνται, άλλωστε, την αναστάτωση που είχε προκληθεί λίγο πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, η οποία ασφαλτοστρώθηκε την τελευταία στιγμή και μετά από καταγγελία του Δήμου. Να σημειωθεί πως η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο υποχρεούται να ρίχνει πίσσα λίγο αφότου ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του αγωγού. Αντ’ αυτού, είθισται να στρώνεται το έδαφος με χώμα και χαλίκι και η πίσσα να ακολουθεί μήνες αργότερα, όπως έγινε στην περίπτωση τμήματος της οδού Εθνικής Αντίστασης, ή και της 28ης Οκτωβρίου, στην περίπτωση της οποίας, έμειναν και μένουν ακόμη σημεία με χώματα και χαλίκια και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Ίσως μοναδική εξαίρεση να αποτέλεσε η περίπτωση της παραλιακής, όπου η ασφαλτόστρωση έγινε άμεσα.
Στην περίπτωση της Απολλωνιάδας, κάποιοι δρόμοι έχουν σκαφτεί από τέλη Μαϊου και ακόμη δεν έχει πέσει πίσσα, παρά μόνο χώμα και χαλίκι, με αποτέλεσμα η γειτονιά, που είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη τους θερινούς μήνες, να «πνίγεται» στη σκόνη.

Η πρόσφατη παρέμβαση του Δήμου είχε ως αποτέλεσμα να ασφαλτοστρωθεί, πριν 10 μέρες, η οδός Βιζυηνού και μόνο. Ακολούθησε ευλόγως η ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου, όμως, μέχρι σήμερα τα συνεργεία δεν έχουν επιστρέψει στην περιοχή, δοκιμάζοντας για πολλοστή φορά την υπομονή του κόσμου…

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο