“Φουσκωμένος” ο Έβρος στην περιοχή του Πετάλου, με τάση ομαλοποίησης

Εκκενώθηκε προληπτικά το Φυλάκιο της περιοχής – Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Στο νότιο τμήμα του ποταμού Έβρου παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες οι πιέσεις από αυξημένες ροές, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται ότι σταδιακά θα ομαλοποιηθεί, καθώς τα εισερχόμενα από τη Βουλγαρία νερά, ήδη από εχθές, έχουν μειωθεί. Στο Πέταλο η στάθμη του Έβρου ήταν το πρωί στα έξι μέτρα και είκοσι εκατοστά (6,20 μ.), δηλαδή πάνω από το όριο συναγερμού (6 μ. ), και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Φυλάκιο της περιοχής.
Επιπλέον, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε έκτακτη ανακοίνωσή του, λίγο μετά τις 9 το πρωί, αναφέρει:

Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού Έβρου, καλούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού

  • να μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματά του (επικίνδυνες περιοχές)
  • να απομακρύνουν έγκαιρα κτηνοτροφικά ζώα, αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές και
  • οι κυνηγοί να αποφεύγουν την κίνησή τους στις επικίνδυνες πλημμυρικές περιοχές.

Στο Πύθιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι τώρα, το ύψος του νερού είναι σταθερά στα πέντε μέτρα και είκοσι εκατοστά, δηλαδή μισό μέτρο πάνω από το όριο επιφυλακής (4,70 μ.). Πτωτική και κάτω από το όριο επιφυλακής συνεχίζει να είναι η στάθμη στον Ερυθροπόταμο. Σε ισχύ παραμένουν οι συστάσεις για αποφυγή προσέγγισης των ποταμών και των αναχωμάτων τους και για ετοιμότητα απομάκρυνσης αγροτικών μηχανημάτων και ζωικού κεφαλαίου, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης, σημείωσε ότι η κατάσταση παρακολουθείται και υπάρχει επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο