Φορτία με ανεμογεννήτριες με προορισμό την Τουρκία θα διασχίσουν την Αλεξανδρούπολη

Σε ποιους δρόμους θα υπάρξει διακοπή  κυκλοφορίας 

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ανακοινώθηκαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από αύριο 26 Απριλίου ως και μεθαύριο 27 Απριλίου (χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένες ώρες) σε δρόμους της πρωτεύουσας του Έβρου. Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν την ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας και των δύο ρευμάτων της Λ.Δημοκρατίας και των δύο ρευμάτων της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης- Κομοτηνής στο ύψος του Α/Κ Μάκρης για την διευκόλυνση της διέλευσης μεταφοράς τριών πυλώνων ανεμογεννητριών της εταιρείας «Leitwind» για αιολικό πάρκο που βρίσκεται στην Τουρκία από την εταιρεία Ερμής Μεταφορές Βαρέων Αντικειμένων Α.Ε.
Αναλυτικά:
“Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας κατά τις πρωινές ώρες και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Μέστης – Γέφυρας Κήπων και της Λεωφόρου Δημοκρατίας ως εξής:
α) των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας επί της αρχής της Λ.Δημοκρατίας , από την συμβολή της με την γέφυρα Μαΐστρου έως την συμβολή της με την οδό Δημοκρίτου,
β) επί της Ε.Ο. Αλεξ/πολης- Μέστης στο ύψος του Α/Κ Μάκρης (διασταύρωση οικισμού Μάκρης),
προκειμένου να διέλθουν ειδικά οχήματα για την μεταφορά τριών πυλώνων ανεμογεννητριών της εταιρείας «Letwind» για αιολικό πάρκο που βρίσκεται στην Τουρκία, από τον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης έως τον Α/Κ Μάκρης της Εγνατία Οδού και θα εισέλθουν στο δεξιό κλάδο της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση προς Συνοριακό Σταθμό Κήπων.
Ειδικότερα :
– Να διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, τμηματικά σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα και για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η διέλευση των βαρέων οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρίας από τα σημεία, αφού τοποθετηθεί η προβλεπόμενη οριζόντια και κάθετη σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν2696/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σύμφωνα με τις ανωτέρω 4 και 5 σχετικές και τις υποβληθείσες τεχνικές μελέτες, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.
– Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των ανωτέρω τμημάτων του οδικού δικτύου (και κατ΄ επέκταση οι διελεύσεις των βαρέων οχημάτων), να πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας, να είναι ολιγόωρη και να λαμβάνει χώρα τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.
– Μετά από κάθε διέλευση να απομακρύνεται η εργοταξιακή – προσωρινή σήμανση και η οδός να αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία , απόλυτα καθαρή από ξένες ύλες.
– Το μέγιστο χρονικό διάστημα καθημερινά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να καθορίζεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης και να γνωστοποιούνται εγκαίρως προ της ενάρξεώς τους από τον υπεύθυνο της εταιρίας.
– Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες-διελεύσεις-διακοπές κυκλοφορίας να εκτελούνται κατόπιν προφορικής συνεννόησης των υπευθύνων της εταιρείας με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αλεξ/πολης, προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων συνέπεια τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή έκτακτων γεγονότων (εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ).
– Για τα ανωτέρω, για κάθε άλλη έκτακτη κυκλοφοριακή ρύθμιση (άλλη προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, μονοδρόμηση κ.λ.π.), καθώς και για τις εκτροπές της κυκλοφορίας που θα απαιτηθούν, εξουσιοδοτούμε το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης, το οποίο να λάβει κάθε μέτρο κυκλοφοριακής τεχνικής, σε συνεργασία με υπευθύνους εταιρείας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του