Φιλοζωικές δράσεις του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος»

“Ζώα συντροφιάς: Έχουμε κι εμείς δικαιώματα! – Όλοι μαζί θα ακουστούμε πιο πολύ!”

Την Πέμπτη 12 Μαΐου μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος», στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του προγράμματος «Ζώα συντροφιάς: Έχουμε κι εμείς δικαιώματα!», συμμετείχαν με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Κιτσάτη Μαρία σε φιλοζωική δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την κ. Βαλαβάνη Σοφία, σύμβουλο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και ενεργό μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Κιβωτός».
Τα παιδιά, μπαίνοντας στον ρόλο του εθελοντή, εφοδίασαν μία από τις ταΐστρες που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη μας για τα αδέσποτα ζώα και στη συνέχεια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ενημερώθηκαν από την κ. Βαλαβάνη για τα δικαιώματα των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων και αδέσποτων και τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντί τους.

Μεταξύ των ποικίλων δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις ψηφιακές τους αφίσες και τα ηχογραφημένα τους μηνύματα δημιούργησαν το βίντεο «Ζώα συντροφιάς: Έχουμε κι εμείς δικαιώματα! – Όλοι μαζί θα ακουστούμε πιο πολύ!».
Τα παιδιά  συνειδητοποίησαν για ακόμη μία φορά πως τα ζώα, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, έχουν δικαιώματα και πως, αν ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για την προστασία τους, θα ακουστούμε πιο πολύ!

Μπορείτε να δείτε το βίντεο «Ζώα συντροφιάς: Έχουμε κι εμείς δικαιώματα! – Όλοι μαζί θα ακουστούμε πιο πολύ!» στη διεύθυνση: «https://www.youtube.com/watch?v=-hpT4ANImvw&list=PLrugAxAK_GyHLbMkx0CfURilQuMD4P4ZK

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο