«Φαρσοκωμωδία η διατήρηση του συστήματος 50+1% στα σχολεία»

Τα σχολεία λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης, με ευθύνη της κυβέρνησης, αναφέρει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στον Έβρο
 
Της Κικής Ηπειρωτου
Συνεχίζεται κανονικά, δια ζώσης, η λειτουργία των σχολείων στον Έβρο, παρά τον ολικό παγετό που επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρο το νομό τις τελευταίες ημέρες. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι γονείς μικρών μαθητών, που έχουν αυτή τη δυνατότητα, τα κρατούν στο σπίτι, καθώς η οδηγία για μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, με αυτές τις καιρικές συνθήκες, είναι από ανέφικτη ως επικίνδυνη.
Το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την ανακήρυξη της Τρίτης ως αργία για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα», έγιναν συζητήσεις και σε τοπικό επίπεδο για τη λειτουργία των σχολείων. Τελικώς, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση τη Σαμοθράκη.
Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Τσίρτσης, είναι γεγονός πως υπάρχουν γονείς που λόγω κρύου δεν στέλνουν τα μικρά παιδιά τους στο σχολείο, καθώς είτε μπορούν να μείνουν μαζί τους στο σπίτι, είτε έχουν κάποιο πρόσωπο να τα προσέχει. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις γονέων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, κι έτσι αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, όπου, παρά τα πολλά κρούσματα,  ισχύει ακόμη το σύστημα 50+1%. Δηλαδή, για να κλείσει ένα τμήμα και να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση, θα πρέπει να νοσήσει το 51% των μαθητών της τάξης!
«Μιλάμε για ένα σύστημα τραγελαφικό, για μία φαρσοκωμωδία, ας μου επιτραπεί η έκφραση. Η διατήρηση του 50+1% γίνεται απλά και μόνο για να μη δίνονται πολλές άδειες ειδικού σκοπού, αυτή είναι η αλήθεια… Το να λειτουργούν τα σχολεία ως εστίες μετάδοσης και υπερμετάδοσης είναι τραγικό, άρα το 50+1 παρέμεινε, γιατί αν ένα τμήμα έκλεινε με 2-3 κρούσματα, τότε θα λαμβάνονταν πολλές άδειες ειδικού σκοπού και σε συνδυασμό με τα κρούσματα θα είχαμε μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο, τα σώματα ασφαλείας, τον ιδιωτικό τομέα».
Επιπλέον, ο κ. Τσίρτσης αναφέρεται και στο θέμα με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Όπως τονίζει, παρά το γεγονός ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο επιτάσσει την καθαριότητα των επιφανειών, των WC, κτλ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα περισσότερα σχολεία καθαρίζονται μόνο μία φορά, μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος, με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο